Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın girişimleri ile 03-13 Ağustos 2015 Tarihleri arasında Dinar Belediyesi ve Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşbirliği ile KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecektir.
Eğitimin, Girişimcilik Kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek olan eğitimde, bir iş planı hazırlama, Pazar araştırma, üretim planlaması, yönetim planlaması, finansal planlama ile ilgili bilgiler aktarılacaktır. Girişimci Adayların 70 Saatlik eğitimin ardından iş planlarını oluşturarak iş Kurmaları hedeflenmektedir.
Bu kapsamda Eğitim tamamlayıp katılım belgelerini alan girişimci adayları,iş planı yazarak KOSGEB başvuru süreçlerini başarı ile geçtikleri takdirde işletmelerini kuracak ve KOSGEB’in 30.000 TL hibe ve ‘’O’’ faizli 70.000 TL geri ödemeli kredi desteğinden faydalanabileceklerdir.
Eğitime Başvurmak isteyenlerin 27 Temmuz 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Belediyemiz İŞKUR Hizmet Noktası veya www.iskur.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. Katılımcı seçmeleri 28 Temmuz 2015 tarihinde Saat: 11.00’da belediyemizde yapılacaktır.
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, kursa başlayacak olan adaylarımıza şimdiden başarılar diler.