Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi başarılara doymuyor.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün nöbetçi eczanelerAfyon'da bugün nöbetçi eczaneler

Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi başarılara doymuyor. Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr Serdar BOZTEKİN başarılı bir operasyon daha gerçekleştirdi.

 

Ameliyat hakkında bilgiler aktaran Op.Dr. Serdar BOZTEKİN; “ITP olarak da bilenen kan hastalığı ve safra taşı olan hasta Ş.K. ya şikayetlerinin artması ve doktora başvurması üzerine İstanbul’da operasyon önerilmiş. Hastalığıyla ilgili yaptığı araştırma sonucunda bize ulaşarak hastalığıyla ilgili bilgi alan hasta ameliyatını Afyonkarahisar’a gelerek Devlet Hastanemizde olmaya karar verdi. Hastamıza tek seansta laparoskopik hem safra kesesi hem dalak ameliyatını birlikte yaptık. Çok az hastanede yapılan yöntemle birden fazla kesi yapmadan tek kesiden safra kesesini ve dalağı çıkardık. Karın içi ameliyatların çoğu hastanemizde kapalı (laparoskopik) olarak yapılmakla birlikte, laparoskopik ameliyatlardan sonra ağrı, yara yeri enfeksiyonu, yara fıtıkları ve karın içi yapışıklar daha az görülmektedir. Laparoskopik yöntem, açık ameliyatlara göre estetik açıdan avantaj sağladığı gibi daha hızlı iyileşmeye bağlı erken taburcu imkanı sağlar. Bize bu başarımızda her türlü desteği veren idarecilerimize ve operasyonda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.

 

Afyonkarahisar ilini bu güzel başarılarla sağlık alanında ileriye taşıyan Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkürlerini sunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat ÇAĞLAYAN, tanı ve tedavi koymak amacıyla kullanılan laparoskopi yönteminin, genel anestezi altında yapılan ve göbek deliğinden ince bir teleskopun karın içine sokularak karın içi organların görüntülenmesi prensibine dayanan hasta açısından konforlu bir ameliyat çeşiti olduğunu belirtti. Sağlığına kavuşarak ameliyatın ikinci günü taburcu olan hasta Ş.K. Devlet Hastanesine olan memnuniyetini dile getirip tüm yetkililere teşekkür ederek, onlar için dua edeceğini ifade etti.