Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde ilk açık kalp ameliyatı heyecanı yaşandı.

Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakımı olan ve açık kalp ameliyatları için son hazırlıklarını da tamamlayan Devlet Hastanesi’nde ilk açık kalp ameliyatı 68 yaşındaki hastaya yapıldı. Kalp krizi geçirerek Devlet Hastanesine başvuran ve anjio yapılan hastaya, diğer tıkalı damarlarının açılması için açık kalp ameliyatı (Bypass) yapılması kararı alındı. İzmir Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen Prof.Dr. Ali GÜRBÜZ ve Prof.Dr. Levent YILIK ekibinin denetiminde Devlet Hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlarımız tarafından ilk açık kalp ameliyatı başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Hastane Yöneticisi olarak bu başarının filizlenmesinde ve olgunlaşmasında emeği geçen Uzm.Dr. Erkan ASLAN, ‘Bakanlığımız tarafından 2014 yılının sonunda açık kalp ameliyatları yapabilme izni gelmiş olup, alt yapı çalışmalarına başladık. Önce 3. Basamak Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun bakımımızı açarak, ameliyathane için gerekli cihaz ve tıbbi sarf malzemeleri tedarik ettik. Bugün hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Her gün bize sunulan mevzuatlar dahilinde katlanarak büyümeye devam ediyoruz. Bu bağlamda Bebek Dostu olan Devlet Hastanemiz Anne Dostu ünvanı da alarak Türkiye’de A2 grubu hastaneler içerisinde ilk sıraya oturdu. Öte yandan Bakanlığımız Kalite Denetimlerinden %95 puan aldık, bu ise vatandaşlarımıza kaliteli, verimli ve etkili sağlık hizmeti sunduğumuzun göstergesidir. Aynı zamanda bunu bir başka açı olan, ortalama %97 Hasta Memnuniyet Oranımızla da açıkça görebiliriz. Bu başarılar bir günde değil ekip ruhuyla devamlı ve azimle çalışarak elde edilmektedir’ dedi.

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Murat ÇAĞLAYAN konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda; ‘Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de sağlık alanında büyük başarılar ve ilerlemelere tanık olmaya devam etmekteyiz. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ilk açık kalp ameliyatıyla başarılarına bir yenisini daha kazandırdı. Bu bağlamda, ilk açık kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştiren değerli meslektaşlarıma ve ekibine teşekkür ederim. Alanında uzman ekibi ile hastalarına bütüncül bakım anlayışı içerisinde yaklaşan Devlet Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi alanında çok önemli bir hizmeti faaliyete geçirdi. Bugün ise yoğun ve istikrarlı çalışmalarımızın meyvesini almış olduk’ dedi.