Cumhurbaşkanı Erdaoğan’ın Afyonkarahisar’a geldiği gün bir gazetecinin okulda veli toplantısı yapan öğretmeni üst mercilere şikayet ederek öğretmen hakkında soruşturma açılmasına sebep olduğunu söyleyen Demirkırkan sert çıktı. Demirkırkan bu durumu “Şaka gibi bir olay” olarak tanımladı

CHP’de Haftalık Basın Toplantıları devam ediyor. İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyaretinin olduğun gün okulda veli toplantısı yapan bir öğretmen hakkında soruşturma açıldığı üzerine çıkan haberlerin doğru olup olmadığını sordu. Bu durumu “şaka gibi bir olay” olarak tanımlayan Demirkırkan:  “İşte o gün, bir okulumuz önceden planladığı bir veli toplantısını yapmış. Vay efendim Reis Afyon’a geldiği gün sen misin veli toplantısı yapan. Üzerine vazife sayan bir gazeteci hemen üst amirlere yetiştirmiş. Aynı gazeteci aradan 2 gün geçtikten sonra İl Milli Eğitim müdürüne ve Afyonkarahisar Valisine söz konusu okul idarecileri hakkında soruşturma başlattıkları için teşekkür ettiğini belirten tweet attı ve yerel medyada haber olarak yayınlandı. Şaka gibi.”

BÖYLE BİR SORUŞTURMA AÇILDI MI?

Milli Eğitim Müdürü Metin yalçın ve Vali Mustafa Tutulmaz’a sorular yönelten Demirkırkan:” Mevzu o kadar derin ki neresinden tutsanız elinizde kalır. Şimdi sayın Milli Eğitim Müdürümüze sormak istiyorum. Gazetecinin ifade ettiği gibi bu okul ve idarecileri hakkında soruşturma açıldı mı? Açıldıysa gerekçesi nedir?AKP Genel Başkanı bu şehre geldiğinde  devlet memurları dahil herkes işini bırakmak zorunda mı? AKP genel başkanı bu ile bir siyasi partinin il kongresine katılmak için geldi. İlimizde yaşayan herkes iktidar partisinin kongresine katılmak ya da destek olma zorunda mı?Devlet memurlarının, öğretmenlerimizin layıkıyla işlerini yapması suç mu?Eğer ifade edildiği gibi soruşturma açılmadıysa bu gazetecinin twitter hesabından yayınladığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı neden ifade edilmedi?” dedi

KİRLİ İTTİFAKIN KİRLİ YASA

Cumhur İttifakı üzerine anlaşan AK Parti ve MHP’ye yüklenen Demirkırkan, itifakın yasalaşmasını öngören yasa tasarısını “kirli yasa” olarak tanımladı. Demirkırkan: “AKP’nin bugün Türkiye’yi getirdiği nokta bütün hak ve özgürlüklerin temel zemini olan seçme, seçilme hakkının, halk iradesinin ortadan kaldırılmasıdır. Kaybetme korkusu yaşayan 2 siyasi parti, siyasi duruşlarını, düşüncelerini bir tarafa bırakarak bu yasa tasarısını hazırlayabilmekteler. Cumhuriyet Halk Partisi olarak insan hak ve özgürlüklerini, demokratik yaşamı ve milli iradeyi sonuna kadar savunacağız. Sandıktan çıkamayacağını gören AKP ve MHP sandığa el koyup milletin iradesinin gerçek anlamda sandığa yansımasını engelleyerek sonuç almaya çalışmaktalar. %10 barajını düşürmek yerine ittifak formülünü getirenler ilkeli bir siyasi tavır gösterip kendi fikirlerini savunan A partisi %9,9 oyla meclise girmezken, benim için fark etmez bugün öyle yarın sine izin vermezken,  % 1 ya da 2 oy alan bir siyasi partiyi mecliste temsil ettirebilmeye çalışmaktadır. Adalet bunun neresinde?”

 

Rakamların hangisi doğru

Demirkırkan, ilimize yapılan yatırımların yer aldığı kitapçıklarda yatırım bedellerinin farklı rakamlarla anlatıldığını söyleyerek “Bungların hangisi doğru?” diye sordu. Demirkırkan: “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız sayın Veysel Eroğlu’nun da bilgisi dahilinde ilimize yapılan yatırımları bir kitapçık haline getirmiş. Yaptıkları her iş gibi bunu da yüzlerine gözlerine bulaştırmışlar. Elimizde bulunan 2 kitabın birisinde ilimize toplam olarak 17 milyar TL’lik yatırım yapıldığı yazıyor. Diğerinde 18 Milyar TL’lik. Aradaki fark 1 Milyar TL. Yani 3,8 milyar TL, yani eski parala 3,8 katrilyon TL. Öyle az uz bir hata değil. Aynı kitapta yeni yapılan hızlı tren ile Afyonkarahisar-İzmir arası bir kitapta 2 saate, diğer kitapta 2 saat 30 dakikaya düşecek deniliyor. Bunların hangisi doğru? Yapılan yatırımların kesin bir rakamı yok mu?. Biz hangisine inanalım? Bu kadar özensiz hazırlandığına göre yoksa hepsi de yanlış olabilir mi? Sayın bakanımızın bu konuda bizi de kamuoyunu da aydınlatması gerektiğini düşünüyoruz.”

HA 28 ŞUBAT HA 20 TEMMUZ

28 Şubat’ı kınayan Demirkırkan, 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’in kalkması gerektiğini söyledi. Demirkırkan: “Bugün 28 Şubat muhtırasının 21. Yıldönümü.Her türlü darbeye, postmodern darbelere de karşı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. 28 Şubata’a da, 20 temmuz da karşıyız. 1000 yıl sürecek denilen darbe bitti, ancak 3 ay sürecek denilen 20 Temmuz Darbesi ve OHAL hala devam ediyor.28 Şubat darbesi bir an önce açığa çıkartılmalıdır. Şüpheli noktaları henüz ortaya çıkarılmadı. İddianameyi hazırlayan “FETÖ”cü çıktı... Mahkemenin bazı üyeleri “FETÖ”cülükten meslekten atıldı... 17/25 Aralık'tan sonra Mahkeme Başkanı ve Savcı iki kez değiştirildi... Soruşturmanın başlamasına yol açan “delilleri” getiren TSK'dan ihraç asker ile 28 Şubat hakkında suç duyurusunda bulunan avukatın “FETÖ”cü olduğu anlaşıldı... İddianame savcısına Genelkurmay'dan "belge" taşıyan Genelkurmay Adli Müşaviri darbecilikten tutuklandı... Bilirkişiler, “delillerin” büyük bölümünün “gerçek dışı” olduğunu tespit etti... “ Bu ülkede yapılan yada yapılmak istenen tüm darbeler Meclis tarafından araştırılmalı tüm gerçekler halkımız tarafından bilinmelidir.”

Haber: TÜRKELİ Gazetesi / Sercan Sayın