Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar ekonomisine katkı sağlayacak yatırımların yapılması gerektiğini söyledi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı



Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar ekonomisine katkı sağlayacak yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. Şehre bir askerî birliğin getirilmesinin gündemde olduğunu belirten Demirkırkan, "Burdur Binbaşı Maruf Kışlası'nda bulunan askeri birliğin Afyonkarahisar'a konuşlandırılması durumunda, Afyonkarahisar’a ekonomik ve sosyal yönden katkısı tartışılmaz olacaktır" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Başkanlığı'nda haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. CHP İl Saymanı Ömer Bıçak ile CHP İl Başkan Yardımcısı Vedat Sever'in de katıldığı toplantıda Demirkırkan, şehre ekonomik katkı sağlıyacak yatırımların yapılması gerektiğini belirtti. Demirkırkan, "Afyonkarahisarlılar sayın Bakanımızdan gerçek müjdeler duymak istiyor. Tekrarlanıp duran gölet müjdesi haberleri yerine ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak, işsize iş, yoksul aş kapısı açacak müjdeler bekliyoruz. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Başkent Ankara Etimesgut'ta bulunan Askeri Birlik, Milli Savunma Bakanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Ankara'dan farklı bir şehire konuşlandırılması planlamış olup, Birliğin Burdur, Afyonkarahisar veya Niğde'nin Bor ilçesinde konuşlandırılması düşünülüyor. Burdur Binbaşı Maruf Kışlası'nda bulunan Askeri Birliğin Afyonkarahisar'a konuşlandırılması durumunda, Afyonkarahisar’a ekonomik ve sosyal yönden katkısı tartışılmaz olacaktır. Askeri birliğin ilimize gelmesi ekonominin canlanması, esnafın yüzünün gülmesi demektir. Afyonkarahisar'daki tüm siyasiler, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve ticaret odası temsilcilerinin bu konuya gereken özeni, ilgiyi, alakayı göstermeleri Afyonkarahisar’ın menfaatinedir" dedi.  

BİR KEZ DAHA ŞEHİT ACISI YAŞADIK

Afyonkarahisar'ın bir kez daha şehit acısını yaşadığını hatırlatan Demirkırkan, teröre karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Demirkırkan, "Bingöl’de mayın patlaması sonucu hemşerimiz Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye şehit olduğu haberini büyük bir üzüntü içinde aldık. Afyonumuzun, Ülkemizin başı sağolsun. Şehidimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. Önceki günlerde eli kanlı terör örgütlerinin PKK'nın,İŞİD’in  Gaziantep, Van, Hakkari, Bingöl ve Şırnak’ta yaptığı saldırılar sonrası yine şehit ve yararlılarımız vardı. Uludere'de askeri aracın geçişi sırasında 2 askerimiz şehit oldu. İçimiz yanıyor, yüreğimiz kanıyor. Şehitlerimizin acısı, sadece şehit evlerine değil, aynı duyarlılığı taşıyan binlerce eve düşüyor. Terör örgütlerinin bilmediği ve algılamak istemediği, ortak acılarımızın, bizi birbirimize daha çok yaklaştırdığıdır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum" diye konuştu. 

GELECEK NESİLLERİ DÜŞÜNELİM

Terörden ve kandan beslenenleri lanetlediklerini kaydeden Demirkırkan, "Demokrasiye sahip çıkma konusunda yaşanan birlikteliğin, terör konusunda da devam etmesi gerektiği fikrinden hareketle geçtiğimiz günlerde ilimizde siyasi partileri ziyaret etmeye başlamıştık. Bugün ayrılıkların değil, ortak paydalarımızın ön plana çıkartılması gereken gündür. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bugün teröre karşı birlik olma, ortak mesaj verme günüdür. Biz gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşünelim, demiştik. Biz CHP olarak terör kimden gelirse gelsin, ya da kimi hedef alırsa alsın karşısındayız. Terörün her türlüsünü, Terörden ve kandan beslenenleri lanetliyoruz. Bugün tüm hemşerilerime sabır, metanet diliyorum, hepimizin sağduyulu davranma gereken bir dönemdeyiz" ifadelerini kullandı. 

ALLAH, MEHMETÇİĞİMİZİ KORUSUN

Suriye'ye yapılan sınırötesi operasyon hakkında da değerlendirmelerde bulunan Demirkırkan, "Savaş uçaklarımızın Suriye’deki hedeflere harekat düzenlediği açıklandı. Türkiye, Suriye’de rejim değişikliği çağrısında bulunma ve Suriye’deki muhalif güçlere siyasi, lojistik ve tıbbi destek verme noktasından bugün için Suriye’nin bütünlüğünü korumak amacıyla askeri harekat düzenleme noktasına gelmiştir. Maalesef dış politikamızdaki yalpalama devam etmektedir. Terör Örgütlerin Temizlenmesi, Sınır Güvenliğinin Sağlanması için yapılan bu harekatta Allah Mehmetçiğimizi korusun. 

Son 14 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidar sıfır terörle devraldığı bu güzel ülkeyi, 14 yılda  nasıl bir terör batağına sürüklediğini görüyoruz. Artık düğünlerimizi bile içimize sinerek, korkmadan yapamıyoruz. İçişleri Bakanı '81 ilin 74 emniyet müdürü FETÖ mensubu' demiş. Bir iktidar düşünün ki, emniyet teşkilatını bir terör örgütüne teslim etmiş. Valilikleri terör örgütüne teslim ediyor. Yargıyı da terör örgütüne teslim ediyor. Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünü teröristlere teslim ediyor. İstihbarat yok. Siz ülkenin tüm kurumlarını, tüm uyarılara rağmen teröristlere emanet edip, sonra 'bizi kandırdılar' deyip bu işin sorumluluğundan kurtulamazsınız" dedi. 

YAPILAN YANLIŞLIKLAR, GEREKLİ MERCİLERE İLETİLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbelere karşı olduklarını hatırlatan Demirkırkan, şöyle devam etti:

"15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası da sürekli olarak belirttiğimiz gibi Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman darbelerin karşısındayız. Darbelerin hakim olduğu bir ülkede demokrasiden, eşitlikten ve emekten hiçbir zaman bahsedilemeyeceğini biliyoruz.  OHAL’in getirdiği özgürlükleri kısıtlayan KHK’ler ve FETÖ kapsamında darbeye bulaştığı iddia edilen kamu çalışanlarının açığa alınması ile ilgili süreci dikkatle izliyoruz. Hiç kimsenin emeğine, alın terine haksız yere el konulmasına seyirci kalmayacağız. Emek mücadelesinin emek bileşenleriyle birlikte yükseltileceğini biliyoruz. Bu kapsamda CHP Genel Merkezi'nde kurulan komisyona direkt olarak yapılan başvurular, bizlerden giden başvurular dikkatle değerlendirilmekte ve olası yanlışlıklar gerekli mercilere iletilmektedir. Siyasi partiler ve halkımızın büyük bir kısmi bugün, devlet içine sızmış örgüt elemanlarından hesap sorulması sürecine destek vermektedir. Ancak şunu asla unutmayalım ki çok kısa bir süre sonra 'ne istediniz de vermedik' anlayışı içinde olanların da hesap verme günü gelecektir. Hiç kimse 'Aldatıldık' deyip bu işten kendini kurtaramaz."

KARŞIYAKA MAHALLESİ'NE KULAK VERİLMELİ

Afyonkarahisar'ın yerel sorunlarını da gündeme getirdiklerini söyleyen Demirkırkan, Karşıyaka Mahallesi'ndeki vatandaşların şikayetlerini dile getirdi. Demirkırkan, "İlimiz Çevre Yolundan geçen yüksek tonajlı araçlar Organize Sanayi Bölgesi civarından bulunan tartı istasyonuna girmemek için Çevreyolu Üniversite kavşağı,  Karşıyaka ve Filli Kavşak yolundan bu kantarı by pass etmeye çalışmaktadır. Bu yüksek tonajlı kamyon ve TIR’lar Karşıyaka mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız için çok ciddi tehlike oluşturmaktadır. Bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız ve biz Emniyet güçlerinden bu konuda gerekli çalışmayı yapmalarını beklemekteyiz" şeklinde konuştu.