Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın CHP'nin gündeme getirdiği Bilgi Evleri hakkındaki iddiaları doğruladığını söyledi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, "Şırnak-Van karayolunda PKK'lı teröristlerle girilen çatışma sonucu Büyükkalecik nüfusuna kayıtlı Astsb.Çvş Yunus Çiçek şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet dilerim" dedi. 

Demirkırkan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın bir televizyon kanalına çıkarak soruları yanıtladığını, bu sırada Bilgi Evleri hakkında da bir soruya cevap verdiğini hatırlattı. Demirkırkan, "Çoban, '9 tane Bilgievi yaptık. 9 tanenin 4’ü Fethullahçı’lardaydı, diğer 5 tanesi de diğer arkadaşlarımızdaydı. Onlar sevdiğimiz, saydığımız güvendiğimiz arkadaşlarımız. Diğer illerde yapılan bilgi evlerinin hepsi FETO’culardaydı. Eğitimde onlar biliyorsunuz öndelerdi. Hatırlayın 12 Eylül referandumundan sonra Tayyip Erdoğan en büyük teşekkürü kime yaptı… Yerel seçimlerde bana karşı çalıştıkları için 30 Mart günü Bilgievlerini boşaltın, dedim' demiş. Yani bizim ' Bilgi Evleri cemaatlerin kontrolü altında' iddialarımızı doğrulamış" dedi. 

GELECEĞİMİZİ RİSKE ATMAYIN

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, konuyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bilgi Evleri dargelirli ailelerimizin çocuklarına eğitim desteği vermek amacıyla kurulmuştur. Ancak şimdi görülüyor ki  cemaatlerin kontrolü ve insafına bırakılmış, O cemaat seçimde size destek olmayınca kızıp elinden alıp başkasına vermişsiniz. Yani eğer seçimde size destek vermiş olsaydı Bilgi Evleri'nde terörist faaliyetlerine devam edecekti. Belediyede işler sizin güven endeksinize göre mi yapılıyor. Belediyemizin hali bu. FETÖ’cülerin ülkemize halkımıza yaptıkları ortadayken, bu cemaat mensupları sizleri çok kolay kandırırıken şimdi Bilgi Evleri'ni elinde bulunduran diğer Cemaatlere nasıl ve neden  güveneceğiz. Çocuklarımızı nasıl emanet edeceğiz. Biz vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz. Çocuklarınızı bilgievlerine gönderirken dikkatli olun. Çocuklarınızın cemaatin kuralları ile dini bir eğitim mi almasını istiyorsunuz yoksa bilimsel eğitim almasını mı istiyorsunuz. Afyonkarahisar Belediyesi sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yemesi misali bu uygulamadan derhal vazgeçmeli, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini riske atmamalıdır."