rn19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Dazkırı ilçesinde çeşitli tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

 

İlk tören Atatürk Anıtına çelenk sunmayla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama programına geçildi. Kutlama programı Belediye Düğün salonu arkasında bulunan Bayram yerinde düzenlendi. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Dazkırı İlçe Kaymakamı Mehmet KEKLİK ve Belediye Başkanı İsmail TAYLAN öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Dazkırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü M. Uğur KARACOŞKUN günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

 

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi sunuldu. Dazkırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösterinin ardından Ahmet Zübeyde Turba Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kübra AKÇAY “Bir Gemi Yanaştı Samsun’a Sabaha Karşı ” adlı şiirini seslendirdi. Ahmet Zübeyde Turba Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Dans gösterisi ve Dazkırı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Halk Oyunu gösterileri sunuldu. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Umut TEZCAN “Yıl 1919”isimli şiirini okudu.

 

Dazkırı ‘daki okullar arası kompozisyon, futbol, voleybol, gençlik koşusu ve diğer yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, İlçe Kaymakamı Mehmet KEKLİK, Belediye Başkanı İsmail TAYLAN ve İlçe Jandarma Komutanı Fedat KAZMA tarafından ödülleri verildi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Tekvando, Güreş ve Jimnastik gösterileri sunulmasının ardından program sona erdi.