Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun bırakma kararı alması ve partiyi kongreye götürmesi sonrasında gözler yeni Başbakan'a ve AK Parti Genel Başkanına çevrildi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun bırakma kararı alması ve partiyi kongreye götürmesi sonrasında gözler yeni Başbakan'a ve AK Parti Genel Başkanına çevrildi.

Bu konuda çeşitli isimler telaffuz edilirken, AK Parti içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la en uyumlu çalışabilecek isimler de gündeme gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı'nın uzun yıllar avukatlığını yapan Afyonkarahisar nilletvekili Ali Özkaya da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uyumlu çalışabilecek Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olabilecek isimler arasında.

Siyasi kulislerde, Ali Özkaya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerinin çok üst düzeyde olduğu, Özkaya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Erdoğan'ın da Özkaya'yı yakından tanıdığı, Özkaya'nın parti içinde Cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışabilecek isimlerin başında geldiği, bu nedenle Başbakan ve AK Parti Genel Başkanlığı görevini layıkıyla yapabilecek bir isim olduğu konuşuluyor.

Ali Özkaya, 1997'den beri siyasetin içinde, 2003 yılında AK Parti'nin kuruluş yıllarında ise partisinin Ankara Çankaya İlçe Başkanlığı görevinde bulundu ve en zor zamanlarda partinin Çankaya'da büyük oranda oy artışı sağlayacak önemli çalışmalar yaptı.

 

ALİ ÖZKAYA KİMDİR?

20.04.1970 tarihinde Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Çayüstü Köyünde doğdu.

1980 yılında ilkokulu, 1987 yılında Isparta/Keçiborlu İmam-Hatip Lisesini, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1993 yılında Ankara’da avukatlık stajını tamamlayıp serbest avukatlığa başladı.

1993-1995 yıllarında, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Özel Hukuk Dalında; “Türk Ticaret Kanununda Müdür Kavramı, Hukuki Mahiyeti ve Sorumluğu,” konulu yüksek lisans çalışması oldu. 1995 yılında serbest avukatlığın yanında, Ankara’da Burç Eğitim Tesisleri ve Yayıncılık A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür olarak, Özel Ferda İlkokulu ve Lisesinin kuruluşunda görev yaptı.

1998 yılında Edirne de kısa dönem olarak askerliğini tamamladı. 1995-2004 yılları arasında; Hukukçular Birliği Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı, Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkan Yardımcılığı ve Ankara Şubesi Kurucu Başkanlığını yaptı.

16 Kasım 2003 tarihinde AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığına atandı. 8 Mayıs 2007 tarihinde milletvekili adaylığı için bu görevinden ayrıldı. 2005 yılında Ankara’da “Dinar ve Yöresi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini” kurdu. 2009 yılına kadar Derneğin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığına devam etti. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan 23.Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Afyonkarahisar 7.sıra milletvekili adayı oldu. 2010-2011 yıllarında Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliğinde bulundu.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24.Dönem Milletvekili seçimlerinde Afyonkarahisar 4.sıra milletvekili adayı oldu.

Ocak 2012 tarihinden itibaren AK Parti Genel Merkez Hukuk Müşaviri, Genel Başkan ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığı görevini üstlendi. Halen Ak Parti Genel Merkez Hukuk Müşavirliği ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığı görevlerini yürütmektedir.

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde; 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu gereğince Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde YSK’ya karşı resmi temsilcisi ve vekili olarak görev yaptı. SETA Vakfı Mütevelli Heyeti ve Denetim Kurulu üyesidir.

Siyasi çalışmalarına ilk olarak, 29 Kasım 1987 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden teşekkül eden komisyon ile Rahmetli Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın seçim çalışmalarına katılarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki tüm mitinglerin ve seçim meydanlarının hazırlanması çalışmalarının organizasyonunda bulunmuş, o tarihten bugüne kadar yapılan tüm seçimlerde aktif görev almıştır.

Evli ve üç çocuk babasıdır. Orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir.

AK Parti 25. dönem Afyonkarahisar milletvekilidir.