Altının gram fiyatı, sabah saatlerinde 135 liranın üzerini görmesinin ardından 133 lira seviyesinde dengelendi. Çeyrek altın 220 liraya çıktı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Cuma günü dolar kurundaki dalgalanmanın etkisiyle gün içinde 135,2 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, günlük bazda yüzde 1,1, haftalık bazda ise yüzde 1,6 değer kazanarak 133,3 liradan kapanmıştı.

Bugün Asya piyasalarında 135,61 lirayı gören altının gram fiyatı, daha sonra 133 liranın üzerinde dengelendi. Altının gram fiyatı 133,4 liradan işlem görüyor.

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 220 lira, Cumhuriyet altını 895 liradan satılıyor.

DOLAR VE EURO FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Altının ons fiyatı ise bugün dolar endeksinin 101'in üzerine yükselmesiyle 1.188,11 doları gördükten sonra 1.170 doların altına geriledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÇAĞRISI TALEBİ ARTIRDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın" çağrısı ile bazı yatırımcılar altına yönelmeye başladı.

"HER ZAMAN GÜVENLİ LİMAN"

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler, sektör olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını çok olumlu bulduklarını ve desteklediklerini ifade etti.

İşler, altının, her zaman "güvenli liman" olduğunu ve bu özelliğini korumayı sürdürdüğünü belirterek, "Altın, kara gün dostudur. Tarihten bu yana bu misyonunu sürdürmüştür. Ülkemizin kritik bir süreçten geçtiği bugünlerde de altın birikiminin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bilindiği üzere, para birimleri ait oldukları ülkelerin, altın ise tüm dünyanın ortak bir değeridir. Bu nedenle altına yatırım yapmak uzun vadede hep kazandırmıştır" şeklinde konuştu.