Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan " Bu sabah Suriye'nin Kuzeyi'nde sürekli ülkemizi tehdit eden DAEŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmış durumda. 'Artık bu iş noktalanmalı' dedik, sabah 04.00'da süreç başladı" diye konuştu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan " Bu sabah Suriye'nin Kuzeyi'nde sürekli ülkemizi tehdit eden DAEŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmış durumda. 'Artık bu iş noktalanmalı' dedik, sabah 04.00'da süreç başladı" diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan' flaş Suriye operasyonu açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de konuşuyor.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

 

Türkiye her kesimi ile birlikte tüm engelleri aşacaktır. Hiç bir terör örgütünün onları destekleyen hiç bir gücün bu birlik ve beraberliği engelleme şansı yoktur. Öncelikle bugün ataması yapılacak 6113 engelli kamu personelimize görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sizler birer kader mahkumu değilsiniz, sizler her şeyinizle bu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacak insanlarsınız.Üsküdar'da tankın üzerine çıkan engelli kardeşimiz herkesin takdirini kazanmıştır. Ne DAEŞ ne PKK hiçbir gücün bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktu.



SAAT 04.00'DA BAŞLADI

 

Bu sabah Suriye'nin kuzeyinde sürekli ülkemizi tehdit eden DAEŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmış durumda. Sabah saat 04.00 itibariyle Suriye'nin kuzeyinde ülkemizi tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz, güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda. Bir millet şüphesiz ki onuruyla, gururuyla vardır. Bir millet istikbal, istiklal mücadelesiyle iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize Gaziantep'e, Kilis'e yapılan bu saldırılar bir yere kadar. Bu iş burada noktalanması lazım dedik. Bu sabah 04.00'te bu süreç başladı. Bu işi çözmemiz gerekiyor.

 

Birileri meydan okuyorlar. Suriye Türkiye için şöyle olacak böyle olacak diyorlar. Buradan sesleniyorum. 'Siz ne olacağınızın hesabını yapın' Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak kim varsa bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır. Bu ülkenin arkasında kendi vatandaşlarımızla birlikte dünyanın her yerinde yüz milyonlarca kardeşimizin duası vardır. Allah'ın izniyle önümüze çıkacak tüm engellerin üstesinden geleceğimize inanıyorum.

 

Bugün geleceğimize, 15 Temmuz sabahından daha emin, daha güçlü, daha umutlu bakacak bir yerde bulunuyoruz. Bugün engelli kardeşlerimizin atamasını yapıyoruz. Türkiye'de böyle bir anlayış var mıydı? Böyle bir mekanizme adeta 0 noktasındaydı. Biz geldik bunu tırmandırmaya başladık. Özel sektör burada biraz ağır hareket ediyor. Bakanlarımdan rica ediyorum, özel sektörü biraz daha sıkıştıracağız. Devlet yüzde 3'lere varıyorsa, onlar da en az o kadar. Biz sizlerden burada, belli bir iane, sadaka değil, onuruna, şahsiyetine saygı göstermek suretiyle istihdam istiyoruz.

 

FAİZ İNDİRİMİ MESAJI

 

Ekonomide faizi indirimi başta olmak üzere olumlu haberler geliyor. Bu yetmez, faizin daha da inmesi lazım. Yatırımın daha da artması için, istihdamın artması, üretimin daha da artması için, rekabetin artması için faizin inmesi lazım. Birilerinin parası üzerinden para kazananların işine gelmiyor, onun için indirmiyorlar. Dünya, gelişmiş ülkeler bunun örneği. Şu anda gidiş iyi, daha da iyi olacak. 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki kararlılığımız karşılaştığımız her badireden sonra perçinleniyor. Bizim krizlere dayanma katsayımız bir hayli yüksek. Bize bu tezgahları kuranların aynı derecede yüksek mi göreceğiz. Arapların bir atasözü var 'Men dakka dukka'. Biz de ise bunun karşılığı, kapı çalanın kapısını çalarlar.

Bizi terör örgütlerine, darbecilere karşı yürüttüğümüz mücadelede yalnız bırakanların yarın kimseden yardım isteme hakları olmayacaktır. Bölgedeki çatışmaları körükleyerek 600 bin insanın hayatını kaybetmesinden sorumlu olanlar bu vebalin altından kalkamayacaklardır. Suriye halkını katletmeyi dünyaya terörle mücadele olarak sunmaya çalışanlar sadece kendilerini kandırıyor. Türkiye'nin terör örgütlerine destek verdiği yalanıyla işledikleri insanlık suçlarını örtmeye çalışıyorlar.

 

RABBİM BUNLARIN BELASINI VERECEKTİR

 

12 yaşında 14 yaşında çocukları terörist olarak yetiştiriyorlar. Ve o canım çocukları canlı bomba olarak yetiştiriyorlar. Bunlar lanetlidir, Rabbim bunların belasını verecektir. Alna Kelime-i Tevhid bandı asmakla Müslüman olunmaz. Allah lafzının istismar edilmesiyle müslüman olunmaz bunların İslam'la alakası yoktur. Nereden gelirse gelsin, faili kim olursa olsun bunlar lanetlidir. Dikiş tutturamayacaklar. Bedelini ağır ödeyecekler. O canım çocukları canlı bombal olarak yetiştiriyorlar. Rabbim bunların belasını verecektir. Bunların İslam'la alakası yoktur. Bunlar İslam'ın başına bela olmuşlardır. Bunların pisliklerini, bu gölgeyi biz temizlemeye çalışıyoruz. İslam bir barış dinidir, dilidir. Bu ülkede bunu yapmak suretiyle, bir darbe girişiminde 241 kardeşimiz şehit oldu, burada da 53. Devamlı arka arkaya devam ediyor. Dünya ise bunu seyrediyor. Sağolsunlar kınıyorlarmış, lanetliyorlarmız. Tamam da ortak ne yapıyor, beraber ne yapıyoruz ona bakalım. Birlikte bir mücadele şart.

 

Bizim en başından beri, Suriyeli kardeşlerimize samimi yardım eli uzatmak dışında hiçbir faaliyetimiz olmamıştır. Türkiye ve birkaç mazlum ülke Suriyelilere kucak açmıştır. 3 milyon Suriyeli ve Iraklı misafirimizi topraklarımızda barındırıyoruz, evsahipliği yapıyoruz. Bombalardan kaçan insanlara kapımızı kapayamazdık. Ülkemizle ilgili en haysiyetsiz kampanyaların yürütüldüğü yerlere baktığınızda bunlar bölgenin istikrarsızlığı için çalışan ülkelerdir. Ortaya çıkan yükü paylaşmayıp, Türkiye'yi eleştirenlerin bizim için bir hükmü kalmamıştır. '3 milyar avro destek vereceğiz' dediler, nerede? Yok. Bunlardan sadece nasihat alırsınız. Biz ayaklarımız üzerinde duruyoruz, durmaya devam edeceğiz. Sonra diyorlar ki 'Erdoğan, bizim sözlerimizi dinlemiyor. Yalakalık yapıyor' diyorlar. Bu milletin şanında bu yok. Bu milletten bunu bekleyemezsiniz. Ben milletime ihanet edemem. Yeri gelir kuru ekmek yeriz, haysiyetimizden, onurumuzdan taviz vermeyiz.

 

'SURİYE'DE SAHNELENEN OYUNA RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ'

 

Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışan oyuna asla rıza göstermeyecektir. Meseleye bilfiil el koymak dahil tüm imkanlarımızı ortaya koyarak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayarak, Suriyelilerin kendilerini yönetilmesine kararlıyız. Suriye halkı kiminle yöneticileğine karar versin. Buna tahammül edemiyorlar. Tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar bu oyunun deşifre olduğunu görmeliler. Son dönemde yoğunlaşan terör olaylarıyla verilmek istenen mesaja cevap veriyoruz, Türkiye'yi bölgemeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımız susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vurduramayacaksınız... 1000 yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz.

 

Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda zayıflıyoruz, tam tersine güçleniyoruz. Dabba var ya, dericilerin, deriye vurdukça hem güzelleşir, hem güçlenir; işte böyle.

 

15 Temmuz öncesi FETÖ ile ilgili farklı düşünceler, kafa karışıklıkları vardı. Darbe girişimiyle bu şüpheler ortadan kalktı, hep birlikte özgürlüğümüze, geleceğimize baktık. ABD Başkan Yardımcısı burada. Söyleyeceğimiz şudur; FETÖ elebaşı ülkenizde. 1999 yılından bu yana ülkenizde.