10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle her yıl basın çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geleneği bu yıl da bozmadı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

          Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar'da görev yapan medya çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

 

          Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde Park Afyon Gülyurt Cafe Bistro’da düzenlenen kahvaltıya Vali Aziz Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Selami Çalışkan, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (AGC) M. Emin Güzbey, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Destek Hizmetleri Müdürü Süleyman Kaya, gazete sahipleri, yerel basının tüm çalışanları, köşe yazarları, ulusal medya temsilcileri, internet medyası sahipleri ve radyo programcıları katıldı.

 

            Kahvaltı sonrası konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı ve aileleriyle birlikte nice yıllara sağlık, mutluluk ve başarıyla ulaşmalarını temenni etti.

 

“BASINIMIZ 15 TEMMUZ GECESİ DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKTI”

 

         Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesinde üstün gayret gösteren basın camiamızın tarafsız, objektif, demokratik yanlarıyla her daim ülkemize ve şehirlerimize büyük katkıda bulunduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban;  “15 Temmuz’da ülkemiz hain bir darbe girişimine maruz kaldı. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlarda toplanıldı, nöbetler tutuldu.  Daha öncede yapmış olduğum açıklamada darbenin önlenmesinde üç tane kahraman var demiştim. Bir tanesi elbette bu darbeye karşı göğsünü siper eden halkımız. Halkımız gerçekten büyük bir direniş gösterdi. İkincisi darbeye katılmayan emniyet ve silahlı kuvvetlerimiz büyük bir üstünlük gösterdi.  Üçüncü olarak ise şunu söylemiştim; gazetelerimiz, internet medyamız, televizyonlarımız, darbe teşebbüsü anlaşılır, anlaşılmaz Hükümeti sevsinler, sevmesinler, mevcut Hükümetle araları iyi olsun, iyi olmasın, demokrasiden yana tavır koydular. Gerçekten bu tam bir kırılma noktasıydı. Eğer gazetelerimiz, internet medyamız, televizyon kanallarımız, bırakın darbenin yanında yer almayı, bir an tarafsız dahi olsalardı gerçekten sonuçlar çok farklı olabilirdi. Bu bakımdan demokrasinin sahiplenmesinde de basın yayın hayatımız, yani sizler,  sizleri çalıştıran televizyonlar ve gazeteler çok büyük bir ülke sevgisi ortaya koydular. Buradan hepsini saygıyla anıyorum, hepsine şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

 

        Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasının ardından protokol mensupları medya mensuplarıyla bir süre sohbet etti.  Konuklar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.