Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Prof. Dr. Turan Civelek, MHP'ye yönelik oluşturulan algı operasyonlarının milletin feraseti sayesinde çöktüğünü söyledi. Civelek, "Güçlü MHP demek, güçlü Türkiye demektir" dedi.

 

 

 

Kanal3 TV de yayınlanan moderatörlüğü Mehmet Emin Güzbey tarafından yapılan “Seçime Doğru” programına konuk olan MHP Afyonkarahisar 2. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Turan Civelek, 24 Haziran seçimleri, MHP’nin seçmene taahütleri ve hayvancılık ve tarımla ilgili projelerinden bahsetti.

 

MHP ÜLKENİN TEMEL TAŞI, ÇİMENTOSU, GÜVENLİK FRENİDİR

 

Yeni dönemde amaçlarının güçlü Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini ve mecliste ise güçlü MHP'yi tesis etmek olduğunu belirten Milletvekili Adayı Prof. Dr. Civelek, "Vatandaşımızın amacı da bu olmalıdır. Tam istikrar için bu gereklidir. Çünkü MHP bu ülkenin temel taşı, çimentosu, zor dönemlerde ise güvenlik frenidir. Güçlü MHP demek güçlü Türkiye demektir. Vatandaşımız bunu görmüştür. Milletvekilliği pusulasında MHP’ye 'evet' mührünü basacağını ifade eden seçmen sayısı emin olunuz ki oldukça fazla. Milletimiz Devlete sahip çıkacağını açıkça ifade ediyor. Millet MHP'yi kendi için bir emniyet kemeri olarak görüyor, MHP’nin mecliste önemli sayıda milletvekili sayısına ulaşarak bu görevi layıkıyla ifa etmesini istiyor vatandaşımız." dedi.

 

MHP'YE YÖNELİK OLUŞTURULAN ALGI OPERASYONLARI MİLLETİN FERASETİ SAYESİNDE ÇÖKTÜ

 

MHP’ye yönelik oluşturulmak istenen algı operasyonlarının milletin feraseti sayesinde çöktüğünü kaydeden Civelek, "Vatana, millete, devlete, ezana ve bayrağa sadakatla yemin etmiş olanların ve devletin ve milletin bekasını düşünenlerin MHP’yi tercih ettiği görülmekte. MHP’ye yönelik oluşturulmak istenen algı operasyonları milletimizin feraseti sayesinde çöktü, ters esen fırtına milletin bizzat kendinin MHP’ye sahip çıkması ile dindi. Millet kendine zulm edenlere, askerimize, polisimize, halkımıza kıyanlara demokrasi adı altında özgürlük isteyen partilere, bu beş benzemeze, gereken cevabı sandıkta vereceğini ifade ediyor. Yani vatandaş gerçeği görmüştür ve yüzünü MHP’ye dönmüştür." şeklinde konuştu.

 

NEDEN AK PARTİ İLE İTTİFAK KURULDU?

 

AK Parti ile neden ittifak kurulduğuna dair bilgiler veren Milletvekili Adayı Civelek, "AK Parti tabanındaki vatandaşım MHP ile aynı değerlere sahip. Aynı MHP’de olduğu gibi Milletini, Devletini seven muhafazakâr insanlar oluşturuyor AK parti tabanını. Görülüyor ki; AK Parti seçmeninin alternatifsiz diğer seçeneği ve tercihi bugün artık tamamen MHP’dir. Çünkü MHP yoksa bir şeylerin eksik olacağının farkına varmıştır vatandaşımız. MHP demek güvenli gelecek demektir. İşte bu yüzden Afyonkarahisar’lı hemşerilerim, güçlü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve yanında ise, destek ve denetleme için MHP’nin güçlü olduğu bir meclis istiyor. Halkımız TBMM’de güçlü bir Milliyetçi Hareket görmek istiyor. Çünkü Milletimiz 15 Temmuz ve sonrası dönemde MHP’nin sorun çözme yeteneğini ve milletin yanındaki dik duruşunu gördü ve takdir ediyor." diye konuştu.

 

AK PARTİ TABANININ MHP'DEN FARKI YOK

 

AK Parti tabanının MHP’den farkının olmadığını söyleyen Civelek, "Ne yapsaydık, birilerine özgürlük diye haykıranlarla mı ittifak kursaydık. Tabi ki AK Parti ile ittifak kuracağız. Çünkü AK Parti'li seçmen de, aynı bizim gibi, MHP gibi devletinin ve milletinin kıymetini biliyor. MHP, yani “üç hilal” güçlü ise milletimiz gece başını yastığa koyarken emin olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi en kritik zamanlarda ülkenin bekası için insiyatif almış, milletin yanında dimdik durmuştur. Devlet Bahçeli bir teşekkürü hak etmektedir. Bunun yolu ise MHP’ye rey kullanmaktan, MHP’ye evet demekten geçer." dedi.

 

MHP HAYVANCILIK VE TARIMIN KIYMETİNİ ÖNEMİNİ KAVRAMIŞ BİR PARTİDİR

 

Afyonkarahisar’lıların yüzde 60-70'inin hayvancılık ve tarımla geçimini sağladığını kaydeden Civelek konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

 

"Afyonkarahisarımızda 330 bin büyükbaş hayvan var. Ülkemizde 15 milyon. İlk iki sıra, büyükbaş hayvan sayısı açısından Konya 800 bin ve Erzurum 690 binde. Neden Afyonkarahisar değil? İşte nasip olursa hayvancılığın profesörü olarak bunu sağlayacağız. MHP olarak hayvancılığa tam destek vereceğiz. Yine küçükbaş hayvan sayımız 800 bin. Türkiye de ancak 11.'yiz. Birinci olduğumuz tek alan hayvancılıkta tavukçuluk sektörü. Yumurta piyasasını biz belirliyoruz. Başmakçı’mız belirliyor. Yumurta tavukçuluğuna tam destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü önemli ve ucuz bir protein kaynağıdır yumurta. Desteklenmelidir. Milliyetçi Hareket olarak bu alana desteğimiz tam olacaktır. Kendimizi Afyonkarahisar olarak mandacılığın başkenti diye niteliyoruz. Ancak manda sayımız sadece 6200. En fazla manda Samsun’da. Sayıyı arttırmalı, Afyonkarahisar’da mandacılığı desteklemeliyiz. Mandacılığın gelişmesi adına ben bir veteriner hekim, bu alanda bir profesör olarak, nasip olursa MHP adına mecliste olursak bu sözümüzün arkasında duracağız. Seçilme ihtimali olan sıralardan veteriner hekimleri tüm Türkiye’de de aday gösteren, bildiğimiz kadarıyla, tek parti MHP’dir. Çünkü MHP ülke hayvancılığının kıymetini ve önemini kavramış bir partidir. Sadece bu bile Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimin üç hilale, yani MHP’ye oy vermeleri için kafidir. İşin ehline verilmesi gerekir, her oy sahibi açısından bir vebaldir aslında, liyakat esas alınmalıdır. Zaferin, mermerin, termalin, lezzetin başkenti dediğimiz Afyonkarahisar aslında Hayvancılığın da başkentidir, böyle olmalıdır. Afyonkarahisar’ımızın eksiği yoktur. Bunu biz MHP olarak sağlayacağız."



AFYONKARAHİSAR EGE'NİN GİRİŞ KAPISI

 

Afyonkarahisar'ın konumu itibari ile Ege’nin giriş kapısı olduğunun önemle altını çizen MHP Milletvekili Adayı Civelek, "Trakya Bölgesi nasıl ki hayvan hastalıkları açısından ari bir bölgedir, Afyonkarahisar’da geliştirilecek bir proje ile, Ege bölgesine giren hayvanlar için toplanma ve kontrol noktası olmalıdır. Bu şekilde Ege Bölgemizin hayvan hastalıkları açısından ari bölge olması sağlanabilir. Sonuç ne olur; vatandaş kaliteli et, kaliteli süt yer-içer. Temiz et ve süt bu alandaki ihracatı da tavan yaptırır. Afyonkarahisarımız için ciddi bir istihdam alanı doğar. Bu önemlidir. İşsizliğin çözümü olur, Afyonkarahisar için. MHP olarak tarım ve hayvancılıkta önemli reformlar öngörmekteyiz. Bu geminin düzgün ilerlemesi için dümen liyakat sahibi ellerde olmalı. Bu bağlamda ben de şahsim adına, partim adına 'hayvancılığın profesörü' olarak bu göreve talibim. MHP’nin güçlü olarak temsil edildiği meclis mutlaka bu reformları yapacaktır. Tarımsal ürünleri çeşitlendireceğiz. Nakliyecinin sırtındaki önemli kanbur olan akaryakıt üzerindeki vergileri kaldıracağız. Tarımsal ürünlerin en kısa zincir üzerinden pazara ulaşımı sağlanacak. Mazot üzerindeki vergiler de kalkacak. Sözümüzdür, gübre ve yem üzerindeki vergiler de kaldırılacaktır Yem hayvancılıkta en önemli maliyeti oluşturan birimdir. Yem fiyatı aşağı çekildiğinde yetiştiricinin yüzü gülecektir. Bu da et fiyatlarına yansır. Devlet bey söz verirse sözünü tutar. Bu hepimizin malumudur." ifadelerini kullandı.

 

TARIM ÜRÜNLERİNDE FİYAT İSTİKRARI SAĞLANACAK

 

MHP iktidarında tarım ürünlerinde fiyat istikrarının sağlanacağını belirten Civelek, "Yine; vadeli işlem borsaları etkinleştirilerek, ürün borsaları geliştirilerek, lisanslı depo kullanımı yaygınlaştırılarak tarım ürünlerinde fiyat istikrarı sağlanacak. Tarım kentleri kurarak, yatırım ve teknolojiyi kırsal alanlara yönlendirerek insanımıza iş imkanı sağlayacağız. Stratejik öneme sahip buğday, mısır, soya, ayçiçeği, pancar, patates, haşhaş gibi bitkisel ürünler için özel destekleme programları ve fiyat garantisi inşallah bizim dönemimizde getirilecek. Çiftçinin yüzü MHP ile gülecek. Hububat, tütün, şeker, et ve süt piyasalarında denetimi etkinleştirerek, tüketicimizi de koruyacağız. Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımını önleyeceğiz. Mera alanları oluşturarak ülkemizde küçükbaş hayvancılığı, koyunculuğu mutlaka destekleyeceğiz. Çünkü Anadolu coğrafyasının hayvanı koyundur, keçidir. Desteklerden her vatandaş yararlanabilmeli. Örneğin, koyunculuk yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı, kaç baş isterse o kadarı için teşvik vererek desteklemek gerekir. İmkanı olmayanlar da yaralanabilmeli bu teşviklerden. Çünkü o vatandaşım da karnını doyuracak, geçimini sağlayacak." dedi.

 

HAYVANCILIK BİZİM İŞİMİZ

 

MHP'nin hayvancılığı mutlaka ve en güzel şekliyle destekleyeceğini söyleyen Civelek, "Hayvancılıktaki desteklerin, örneğin sadece yem üzerinde toplanması üzerine çalışılması gerekir. Sadece yem desteği vereceksin ama layıkıyla vereceksin. Vatandaş başka desteğe ihtiyaç duymayacak. Yem fiyatı uygun şekilde azaltılabilirse, beslenen hayvan sayısı da artar, et süt fiyatları da düşer, herkesin yüzü güler. Yine büyük yetiştiricilerin hakları korunduğu gibi, küçük, “aile tipi yetiştirme” yapan vatandaşlarımızın da hakları sonuna kadar korunmalıdır. Aile tipi yetiştirme mutlaka desteklenmelidir. Biz bunu sağlayacağız inşallah. Herkese, 1 hayvanı olana da, 1000 hayvanı olana da eşit olacağız. Küçük yetiştirici mutlaka korunmalıdır. Çünkü onun geçimi o 1-10 hayvandan oluyor, 1 hayvanı olan o 1 hayvanını kaybetse kaybı yüzde 100’dür. Bu bilinçle hareket edeceğiz. Bu desteklemelerin ortaya konması için gayret sarf edeceğiz. MHP hayvancılığı mutlaka ve en güzel şekliyle destekleyecek. Yeter ki vatandaş yol versin, buyrun desin. Biz göreve hazırız. Hayvancılık bizim işimiz. İşin ehline teslim ettiği gün hepimizin yüzünün güleceği gündür. MHP aday profili tüm partilerin üzerinde. Güçlü, her alanda işin ehli insanlar var bu kadrolar içerisinde. Vatandaş bunu görmeli, bu bağlamda liyakat çerçevesinde rey kullanmalı. MHP demek güçlü Türkiye demektir. Güvenli yarınlar demektir." diye konuştu.