SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE ÇİÇEKÇİLER İNTERNETTEN SATIŞINDAN ŞİKAYETÇİ

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

 

Afyonkarahisar’da, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle yoğunluk yaşanan çiçekçiler, internet yoluyla satışından dolayı olumsuz etkilendiklerini ileri sürüyor.  

  Her yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle 'çiçekçilerin hasadı' olarak bilinen 14 Şubat’ta umdukları satışı yapamayan bazı çiçekçiler, internet üzerinden satışları nedeniyle haksız bir rekabet oluştuğunu ve eskisi kadar iş yapamadıklarından yakındılar. Kentte 38 yıldır mesleği sürdüren Mustafa Tan isimli çiçekçi, her sene olduğu gibi bu yılda 14 Şubat’ta tatlı bir telaş başladığını dile getirerek, “Bu sene güllerimizde kampanya var, 2 alana bizden 1 tanede hediye ediyoruz. Yanına papatya demetlerinden bırakıyoruz. Güzel şık bir buket yapıyoruz. Mühim olan sevgililerin mutlu bir şekilde bu günü geçirmeleri” dedi.

  "Haksız rekabet başladı"

  İnternetten çiçek satışından da şikayetçi olan Çiçekçi Mustafa Tan, “Türkiye genelinde çiçekçilerin genel sıkıntısı var. Bir internet sitesi var bu her ilden en az 2 tane olmak üzere çiçekçileri bağlıyor ve kendine çalıştırmak amacıyla bunları kullanıyor. Haksız bir rekabete başladı. Fiyatları öyle bir düşürdüler ki, çiçek satmakta biz güçlük çekiyoruz. Yüzde 60’ını çiçekçiye veriyor, yüzde 40’ını hiç suya sabuna dokunmadan kendisi kazanıyor. Bizimle aynı şartta çalışsa güzel olacak, ama olmuyor. Yeri geliyor bu yüzden bazı çiçekçi arkadaşımız dükkanı kapatmak zorunda kalıyor” diye konuştu.