CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Şehit cenazelerinin arttığı, terör olaylarının tırmandığı, kadın cinayetlerinin cesaretlendirildiği, çocuk tecavüzlerinin önemsizleştirildiği çok karanlık bir dönemden geçiyoruz." dedi. 

Köse, bazı temaslarda bulunmak için geldiği Afyonkarahisar’da CHP İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı.

Ramazan ayında huzur, hoşgörü, birlik ve beraberlik duygularının yoğun şekilde hissedildiğini belirten Köse, "Bu aylarda hep birlikte umudu örgütlemek ve yaymak üzere Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı'nın son evresinde Büyük Taarruz’u başlattığı yerde olmaktan mutluyuz." ifadesini kullandı.

"Şehit cenazelerinin arttığı, terör olaylarının tırmandığı, kadın cinayetlerinin cesaretlendirildiği, çocuk tecavüzlerinin önemsizleştirildiği çok karanlık bir dönemden geçiyoruz" diyen Köse, kadın ve çocuk çığlıklarını duyamaz hale geldiğini savundu.

Köse, son yıllarda kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin arttığına işaret ederek, kadının "sen evde otur, sen işlevsizsin, sen sadece üç çocuk doğur" denilerek pasifleştirildiğini ileri sürdü.

Köse, şunları kaydetti:

"Peki iktidar sadece kadını mı pasifleştiriyor? Diyor ki, 'siz doğurun, ben bakarım.' Anneyi, babayı ve çocuğu, yani aileyi küçümsüyor, aşağılıyor. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı kadınlar olarak, karanlık planlar yapan AK Parti’nin kirli siyasetine karşı aydınlık mücadelemize devam edeceğiz."