Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın emeklilerle ilgili özel bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

Yılmaz, bu çalışmanın tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Konuyla ilgili olarak Yılmaz, "6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın emeklilerle ilgili özel bir çalışma yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, yüksek enflasyonun etkilerinden muzdarip emeklilerle ilgili özel bir çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmanın tamamlandığında toplumla paylaşılacağını ifade etti. Emeklilerin yaşadığı mali sıkıntıları en aza indirmek amacıyla yapılan bu çalışmanın detaylarına da değinen Yılmaz, özellikle emekli maaşlarına ilişkin yapılacak düzenlemelerin emeklilerin refahını artırmayı hedeflediğini belirtti.

İsmailağa'nın yeni lideri Ahmet Fikri Doğan İsmailağa'nın yeni lideri Ahmet Fikri Doğan

Konuyla ilgili olarak A Haber'e açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır" dedi.