Aylık kişi başı ortalama 441 dakika konuştuğumuz belirlendi …

Gözden kaçırmayın

Türkiye'nin Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Adım: İlk Astronot Öğrencilerle BuluştuTürkiye'nin Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Adım: İlk Astronot Öğrencilerle Buluştu

Türkiye’de son günlerde yetkililer teknoloji bağımlılığı konusuna dikkat çekerken Avrupa ülkeleri arasında cep telefonu ile en fazla konuşan ülke olduğumuz ortaya çıktı. Interpress’in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden derlediği verilere göre ülkemizde bulunan mobil abone sayısı 76 milyonu geçerken, yılın ikinci çeyreğinde cep telefonu ile kişi başı ortalama aylık 441 dakika konuşma yaptığımız belirlendi. Türkiye’yi 295 dakika ile Makedonya, 271 dakika ile İtalya ve 270 dakika ile Romanya takip ederken Avrupa ortalamasının ise 251 dakika olduğu tespit edildi.

 

Mobil trafik arttı, sabit trafik azaldı …

 

Medyaya konuyla ilgili 10 binden fazla haber yansırken çıkan haberlere göre, toplam mobil trafik miktarının 63,84 milyar dakika, sabit telefon trafiğinin ise yaklaşık 1,91 milyar dakika olarak gerçekleştiği belirlendi. Buna göre, mobil trafik miktarı yüzde 6,5 artarken, 11 milyona yakın abonesi bulunan sabit telefon trafik miktarının ise yaklaşık yüzde 9 azaldığı görüldü. Ayrıca toplam konuşma trafiğinin yüzde 93,2'sini mobil konuşmaların oluşturduğu tespit edildi.

 

22 milyondan fazla SMS gönderildi …

 

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle iyice hareketlenen mobil pazarında en fazla aranan kısa numaranın ise 182 Hastane Randevu numarası olduğu belirlendi. Türkiye’de bir çok sosyal mesajlaşma uygulamasının kullanılmaya başlamasıyla her ne kadar eski popülerliğini kaybetse de 2017 yılı ikinci çeyreğinde 22,193 milyon SMS ve yaklaşık 13,3 milyon civarında da MMS gönderildiği tespit edildi.