Afyonkarahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü olup Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne vekâleten bakan Cem Kasapoğlu, sosyal medya üzerinden kendisi hakkında yapılan yorumlara tepki gösterdi.

CEM KASAPOĞLU ŞUNLARI YAZDI:

ŞAHSIMA YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLERE CEVABIMDIR!

Bu gece geç saatlerde ve öğleden önce tekraren bir haber sitesinde yapılmış olan (ısmarlama olduğunu düşündüğüm) habere ilişkin cevap verme gerekliliği hasıl olmuştur.

Bilinmelidir ki; Devlet memurluğu onurlu ve kutsal bir meslektir. Bu kutsal mesleğe; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu sınavda (KPSS puanı ile) başarılı olarak adım attım. 10 yıla yakın zamanda da memleketim olan Afyonkarahisar Belediyesi’nde naklen atanmak suretiyle hizmet etmekteyim. Beni tanıyanlar çok iyi bilir ki; hiçbir insanı ötekileştirmedim. Herkesi siyasi görüşü, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun eşit görerek çalışma hayatında hakkaniyetle muamele etmeye özen gösterdim.

Meslek hayatımda görevde yükselme sınavı ile şeflik, daha sonra da ita amirim olan belediye başkanlarımın görevlendirmeleri ile 6 yıldır farklı müdürlüklerde müdür kadrosu ile görev yaparak tecrübe kazandım. Dün göreve gelirken hiçbir pazarlık yapmadığım gibi bugün de yarın da yapmayacağım. Mahalli İdareler personelinin Görevde yükselme yönetmeliği ile ilgili hükümleri bu hususta aydınlatıcı olacaktır diye düşünmekteyim.

15 yıllık memuriyet görevimde; 2 ön lisans, 1 lisans ve yine belediyecilik üzerine 2 farklı üniversitede tez ve proje çalışmasında bulunduğum yüksek lisans diplomalarına sahip olduğumun bilinmesini isterim.

Yerel yönetim çalışanlarına rehber olması ve kendimi mesleki ve mevzuat konularında geliştirmek amacıyla uluslararası literatürde dahi taranabilen 2 adet kitabın (belediyecilik ile ilgili) yazarlığını yaptım. Yine aynı alanda bilimsel, mesleki ve mevzuat dergilerinde 20’ye yakın makalem yayımlanmıştır. Bu hususta; kariyer, liyakat, adalet ve ehliyetle görev yapmak hep önceliğim olmuştur.

Belediyede halk günü yapılacak Belediyede halk günü yapılacak

Bu girizgahtan sonra belirtmeliyim ki; yaklaşık 1 aydır şahsıma yönelik bilinçli ve organize bir dedikodu furyasının başladığının farkındayım.

Bu minvalde; her insanın düşünce, inanç, yaşam biçimi ve dünya görüşü vardır. Bunu hukuki normlarımız (Anayasa, Kanunlar, Yönetmelikler vd.) garanti altına almaktadır.

Göreve 1 ay önce başlayan belediye başkanımıza; şahsımla alakalı görevden alma dahil, kadro pozisyonuma uygun bir görevle görevlendirilme talebinde bulundum. Belediye başkanımız; benim inanç, düşünce ve yaşam tarzımı bilerek bana 1 asli, 2 tane de vekaleten müdür görevlendirmesinde bulundu. Bugün itibari ile 1 asli, 1 vekaleten görevlendirmem devam etmektedir. Nihayetinde bugüne kadar şahsıma ne görev verildiyse yapmaya gösterdiğim özeni, bugün de göstermeye devam ediyor, ailemin rızkını belediyede çalışmam sebebiyle karşılıyorum.

Bahse konu olan habere ilişkin (1 Mayıs İşçi Bayramına ses sistemi, kürsü ve çadır desteği) ise; Daha önceki yıllarda dini, milli bayram ve belirli gün ve haftalara dair, sivil toplum örgütlerinin başkanlık makamından talep ettikleri ve başkanlık makamının uygun gördüğü yardım ne ise, görevli arkadaşlarımız aynı desteği, nasıl 3 gün önce Sandıklı’da şehit olan polis memurumuz için yaptılarsa (Ses sistemi, kürsü, çadır desteği)  işçi sendikalarının talepleri doğrultusunda, aynı desteği daha önceki yıllarda defaatle sağladıkları gibi yine sağlamışlardır.

Ezcümle, hayatım boyunca; gerek kamusal alan gerekse özel alanda kurallar, kaideler çerçevesinde özgürlüğü bir paradigma şeklinde yaşam felsefesi olarak ele almış birinin basın özgürlüğüne de saygısının sonsuz olduğu, Afyonkarahisar basın camiasının güzide emekçilerine de sorulması suretiyle doğrulanabilecektir.

Lakin, çakma hesaplarla yapılan yorumların hangi adreslerden geldiğini biliyor, bire bir sohbetlerde halisane düşünceleri ile şahsımı teskin etmeye çalışan dostlarıma söylediğim gibi; Benim hakkımda kim, ne düşünüyorsa; Rabbim O’na on mislini versin diye dua ediyorum.

Şahsıma çeşitli şekillerde hakaret eden, onur ve haysiyetimi zedeleyecek şekilde paylaşımlar yapan ilgili şahıslar hakkında yasal süreç başlatılmıştır.