Çay ilçesine bağlı Karacaören Kasabası meydanında yapımı tamamlanan Merkez Ulu Cami, Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyelerinin katılımıyla ibadete açıldı.

Açılışa Vali   Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Çay Kaymakamı Turan Erdoğan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Alb. Doğan Şar, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Karacaören Belediye Başkanı Muhterem Algül, çevre kasaba belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Merkez Ulu Caminde kılınan Cuma namazı sonrasında cami avlusuna geçen Vali Aziz Yıldırım ve diğer protokol üyeleri Karacaören Belediye Başkanı Muhterem Algül günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

 

Karacaören Belediye Başkanı Algül konuşmasında;“2016 yılı içerisinde Karacaören halkı vatanseverliğini ve hayırseverliğini de göstermiştir. 2016 yılında bilindiği üzere Kasabamızdan üç tane şehit verdik. Allah şehitlerimize rahmet eylesin ve geride kalanlara sabırlar versin. Hayırda yarışan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Caminin yapımında bir çivi getirenden de bir çivi çakandan da Allah razı olsun.  Camimiz 1946 yılında ibadete açılmıştı. Fakat 2002 depremlerinde ağır hasar gördüğü için yıkım kararı verildi. 1 yıl içerisinde yıktık ve 1 yıl içerisinde Allah’ın izniyle yenisini yerine yaptık. İbadete inşallah bugün açacağız.” dedi.

 

Vali  Aziz Yıldırım konuşmasında ise; “Karacaören’i ilk defa 5 Ağustos’ta buradaki şehidimizi uğurlamak için geldiğimizde tanıdım. O zaman bu camimiz inşaat halinde idi. Hayırseverlerimiz ellerini çok çabuk tuttular. Hepsinden Allah razı olsun, camimiz ibadete açıldı. Cuma namazımızı burada kıldık. Karacaören Merkez Ulu Caminin içi de çok şık ve aydınlık olmuş. Ferah, güzel ve insan içine girdiğinde insanın içini de ferahla dolduran bir cami olmuş. Allah içini de doldursun ve cemaatini bol etsin inşallah. Ben bütün emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum ve herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Karacaören Merkez Ulu Cami açılışı İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından yapılan dua ile son buldu.