ÇAMLIK 8.SINIF ÖĞRENCİLERİ KARİYER BELİRLEMELERİNE BAŞKANDAN DESTEK

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

Dazkırı  Çamlık 8.Sınıf öğrencileri ve Sınıf Öğretmeni Emel Gaye ÖZKARA önderliğinde Meslek Tanıtım Günleri ve Kariyer Planlama Etkinliği kapsamında belediyemizi ziyaret ettiler. Belediye toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail TAYLAN, Birim Amirleri ve Belediye Personelinin katılımı ile gerçekleşti.

Kariyer planlama ve meslek seçiminde doğru bir üniversitenin etkisi olduğu kadar hangi liseden üniversite ve mesleğine ilerleme kararını verecek olan ortaokul son sınıf çocukları, belediye bünyesinde hangi mesleklerin bulunduğunu ve bu meslekleri hangi yolları izleyerek edinebileceklerini sordular. Dazkırı Belediye Başkanı İsmail TAYLAN belediyenin görev ve yetkilerine değinerek sonrasında belediye bünyesinde nasıl çalışır sorumlulukları nelerdir sorusunun cevabını gençlere verdi. Sonrasında toplantıda bulunan birim amirler ve personelin yapmakla mükellef oldukları görevlerini dinleyerek bu meslekleri ne şekilde edinebileceklerini, artılarıyla eksileriyle neler olduklarını öğrendiler.

Toplantı sonrasında öğrencilere sunulan ikramlar eşliğinde başkanın sohbet esnasında öğrencilerin hayallerinde hangi meslekler olduğunu sorarak, meslekler üzerine yorumlar ve tavsiyelerde bulundu.