Afyonkarahisar Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü vatandaşların ibadetlerini sağlıklı koşullarda, huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için merkez ve merkeze bağlı mahallerdeki 150 cami, 9 mescit ve 9 türbede temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

 

92 CAMİİ TEMİZLENDİ

 

          Temizlik çalışmaları kapsamında camilerde bulunan halılar, son teknoloji ürünü yıkama makineleriyle temizlenirken pencereler, abdesthaneler ve vatandaşların kullandığı tüm alanlar büyük bir özenle temizleniyor. Yeni Camii'nden başlayan çalışmalar hakkında bilgiler veren Temizlik İşleri Müdürü Serhat Düzağaç bu güne kadar 92 camiinin temizlendiğinin yapıldığını kalan 58 caminin de Ramazan Ayına kadar bitirileceğini söyledi.

 

“CAMİLERİMİZ BİZİM EN KUTSAL MEKÂNLARIMIZDIR”

 

         Camilerin temizliğine büyük önem veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; İbadet mekânlarımıza, hepimizin göz bebeği gibi bakması gerektiğini dile getirdi. Başkan Çoban; “Camilerimiz bizim en kutsal mekânlarımızdır. İnsanlarımızın bu kutsal mekânlarda temiz ve ferah bir ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri bizim için çok büyük önem arz ediyor. Bu mekânların maneviyatına uygun bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz halıların yıkanmasından camların silinmesine, abdesthane ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesinden, klimaların ve avizelerin temizlenmesine kadar kapsamlı bir çalışma yürütüyor” dedi.  Müslümanların huzur içerisinde namaz kılması için camilerimizin tertemiz olması düşüncesiyle yapılan bu girişimi memnuniyetle karşılayan camii cemaati ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a şükranlarını sundu.