Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde Afyonkarahisar’ı temsil etmek üzere 6 üye belirlendi. Seçimler, önceki gün Belediye Şehir Tiyatrosunda Afyonkarahisar’ın ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen seçimlerde, Türkiye Belediyeler Birliği Afyonkarahisar delegeliklerine Afyonkarahisar Belediyesi adına Belediye Başkanı Burcu Köksal yerine AK Parti'nin Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bülent Eser seçildi.

Delegeliğe Belediye Başkanı yerine siyasi mülahazalarla AK Partili üyenin seçilmesi CHP kanadında tepkiyle karşılandı.

Seçimlerde, Afyonkarahisar'daki belediyelerin başkanları ve meclis üyeleri oy kullandı. Belediyelerde AK Parti ve MHP çoğunluğu olduğu için delegeliklerin tamamı AK Partili ve MHP'li isimlerden oluştu.

AFRAY Protokolünün asıl amacı ne?.. AFRAY Protokolünün asıl amacı ne?..

Türkiye Belediyeler Birliği genel kurulunda CHP'nin çoğunlukta olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Başkanlık için ise Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri ön plana çıkıyor.

Yapılans seçimle, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş, Dazkırı Belediye Başkanı Fatih Çiçek, İhsaniye Belediye Başkanı Emine Gökçe, Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın ve AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bülent Eser asil üye olarak Türkiye Belediyeler Birliğinde Afyonkarahisar’ı temsil edecek.

Editör: Birinci Editör