AFYON’DA İLK DEFA…

TÜBİTAK 4007 AFYONKARAHİSAR BİLİM ŞENLİĞİ, 9-12 MAYIS TARİHLERİ’NDE YAPILIYOR

 

Afyonkarahisar'da ilk defa yapılacak olan TÜBİTAK destekli 4007 Bilim Şenliği hazırlıkları devam ediyor.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi tarafından projesi hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından onaylanarak destek sağlanacak olan Afyonkarahisar Bilim Şenliği, 9-12 Mayıs tarihlerinde Merkez Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinde, 12 Mayıs'ta ise final şöleni Sandıklı Kent Meydanında yapılacak.

TÜBİTAK'ın denetiminde ve desteklerinde düzenlenecek olan Afyonkarahisar Bilim Şenliği organizasyonuna Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sandıklı Belediyesi de destek veriyor.

Afyonkarahisar Bilim Şenliğinde, organizatör Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin öğretmenleriyle birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyeleri akademik destek olacak, ayrıca üniversite öğrencileri de şenlik boyunca görev alıyor.

Şenlik boyunca açık tutulacak olan Kimya, Fizik, Fen Bilimleri, Matematik, Akıl Oyunları,Robotik, Kodlama, Yazılım, Bilişim Teknolojileri, Drama, Görsel Sanatlar, Müzik, İngilizce atölyelerinde yapılacak olan etkinliklere daha önce yapılan programlarla Afyonkarahisar ili genelinden yüzlerce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılacak.

Afyonkarahisar'da ilk olacak olan şenlik boyunca, çeşitli üniversitelerden bilim adamları öğrencilerle bilim söyleşilerinde biraraya gelecek. Ayrıca, şenlik boyunca da Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkez öğrencilerinin hazırladıkları resim sergileri ve küçük konserler de izleyicilere açık olacak. Ayrıca, isteyen vatandaşlar ve öğrencikeri Merkez'deki etkinlikler boyunca Akıl Oyunları Atölyesindeki etkinliklere de katılabilecekler.

Afyonkarahisar Bilim Şenliğinin final gösterisi 12 Mayıs'ta Sandıklı Belediyesinin desteğiyle Sandıklı Kent Meydanında yapılacak.

Şenlikle ilgili detaylara ve programa www.afyonbilimsenligi.org internet adresinden ulaşılabilir.