Ankara'da faaliyet gösteren ve Kadim Kent Bolvadin ilçemizin köklü ve güzide vakıflarından birisi olan Bolvadinliler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu toplantısı, 15 Nisan 2017, Cumartesi günü Tpao Lokali’nde yapılmıştır.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında Hikmet KELEKÇİ’nin Vakfımız Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ve Bol-Tur Müdürlüğü’ne devamına, Mehmet Fatih GÖNBE’nin ise Yönetim Kurulu 2.Başkanlığı’na,İnternet ve Boldav evi yönetimi devamına ve diğer Yönetim Kurulu Üyeliklerine Ünal ESMER, Eşref KOCA ve Ahmet İhsan TÜRK’ün  2 yıl süreyle görev alması uygun görülmüştür.

 

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı’nda yaklaşık 30 yılı geride bırakmış bulunmaktayız.Vakfımız ile Kadim Kent Bolvadin’imizi tanıtma gayretindeyiz. Yaşadığımız ilçemizi çok seviyor,. katma değer sağlamak için de gayret sarf ediyoruz.

 

Gurbetteki Bolvadin’lilere ve Geleceğimizin teminatı Ankara Üniversiteleri’nde okuyan Öğrencilerimize ulaşarak tanışması, kaynaşması, aralarındaki birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla gençlerimiz ve Hemşerilerimiz ile alakalı en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bununla Birlikte Vakfımızın asıl üstlendiği misyon kültürümüzü korumaktır. Çünkü Bizim Kültürümüzde Dostluk var.. Dayanışma var.. Kardeşlik var.. Edep var.. Ahlak var...

 

VAKIF ANLAYIŞI ÇOĞALTILMALI..

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı kurulduğu günden beri Bolvadin’in gelişmesine hem büyük katkılar yaptı hem de doğduğumuz toprakları unutmadan o değerleri yaşatma amacında oldu. Vakfımıza hizmet vermiş bütün değerli arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bizim kültürümüzün en belirgin vasıflarından birisi vakıf medeniyeti olmasıdır. Bizim kültürümüzde kazancın hepsini kendine ait zannetme anlayışı yoktur. Helalinden kazanma, o kazandığınızın bir kısmını da fakire fukaraya harcama anlayışı hakimdir. Bu bizim medeniyetimizin özelliğidir. Vakıf anlayışının çoğalması iyiliğin yaygınlaşması için gayret gösterme durumudur.

 

Yönetim Kurulu toplantı’sından Vakıf çalışmalarının yanında 2017 yılında gündeme alınmasında yarar görülen proje ve faaliyetler ele alındı. Ayrıca 2017 vakfımızca geleneksel olarak düzenlenen "Geleneksel Ramazan İftar programı" için çalışmalara başlanılması kararlaştırılarak dilek ve temenni bölümünün toplantı ardından son buldu.

 

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV) Kurucu Kurulu olarak; Vakıfımızın yeni yönetimine başarılar diler, tüm hemşehrilerimize hayırlı-uğurlu olmasını, Bolvadinimize ve Bolvadinlilere layık önemli hizmetlere vesile olmasını diliyoruz.