BJK Futbol Okulu açıldı

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Afyon Beşiktaşlılar Derneği’nin Beşiktaş’tan aldığı onayla açtığı Afyon Beşiktaş Futbol Okulu yapılan törenle ilk antrenmanına başladı. Antrenmana başlama vuruşunu ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından yapıldı

Afyon Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İhsan Beşer’in, Beşiktaş’tan aldığı onayla kurduğu Afyon Beşiktaş Futbol Okulu hafta sonu düzenlenen törenle açıldı. Spor Kompleksi D-8 Nolu sahada yapılan törene Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Beşiktaş Basketbol Alt Yapı Sorumlusu Polat Yılmaz, Alt Yapı İdari Menajeri Uğur Ay, Afyon Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İhsan Beşer, çok sayıda sporcu, sporcu velisi ve Beşiktaş taraftarı katıldı.

Açılışta sporcular ilk olarak Beşiktaş sporcu andını okudu. Ardından konuşan Afyon Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İhsan Beşer, “Bizim için bugün çok mutlu bir gün. Beşiktaş yine Lig şampiyonu ve kupamızı aldık. A takımımızın böyle büyük bir başarısının ardından Afyon’daki kendi spor okulumuzda alt yapıdaki oyuncularını sahada görmekten bugün mutluyuz. Yaklaşık iki ay önce basketbol alt yapı okulunu kurduk. Ben bize bu desteği veren başta Başkanımız Fikret Orman’a Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Özköse ve Metin Albayrak’a emeği geçen tüm kulüp yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Şampiyonluk için taraftarımıza ve emeği geçen bütün sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Afyon’da bu çocukların spor olarak alt yapısının önemli olduğunu, Anadolu’dan hakikaten büyük kulüplere sporcu gidebileceğinin biz farkına vardık. Alt yapı çalışmalarını yaptık. Eksik olan şeylerimizin analizlerini yaptırıyoruz. Maç tecrübesi eksiği, antrenman eksiği bunları kapatıyoruz. Beşiktaş’ın alt yapı hocaları teknik direktörleri düzenli olarak sağolsunlar bizi ziyaret ediyor. Hem basketbol antrenmanlarına hem de futbol antrenmanlarına katkı sağlıyorlar ve sağlamaya devam edecekler. Ümit ediyoruz ki bu takımdan hem bu şehre Afyonspor’a sporcu çıksın basketbol ve futbol takımında çocuklarımız oynasın. Hem de Beşiktaşımızda bu çocuklar oynasın. Biz yoğunluğumuzla bu çocukları emanet olarak görüp en güzel yerlere taşımak istiyoruz. Yaz süresince eğitim alacak bize kayıt yaptıracak 50 civarında öğrenci var. Okulların kapanmasından sonra ciddi mana da bir talebin olmasını bekliyoruz. Kayıtlarımız devam ediyor” dedi.

“BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Afyonkarahisar’a ilk kez bu kadar geniş çaplı bir Alt Yapı Okulu açtıkları için Başkan Beşer’e ve Yönetim Kurulu’na teşekkür eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Spor Kompleksimiz açıldığı 2014 yılından itibaren birçok spor organizasyona birçok aktivite ev sahipliği yapıyor. Bugün Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın ilk birinci etabı Afyon’da yapılıyor. Yine U-13 Basketbol Türkiye Şampiyonası yapılıyor, Satranç müsabakaları var Türkiye çapında ve yine ilk kez Türkiye’de şampiyon olmuş takımımız Beşiktaş’ın Alt Yapı Spor Okulu hizmete başladı. İşte şuanda başlangıç vuruşu ile başlangıç maçına çocuklarımız başladı. Şöyle bir gözetlediğimiz zaman gerçekten futbola yatkın olan çocuklarımızı görüyoruz. İnşallah Bayram sonu da sanıyorum en 30-40 kulüp ilimize gelecek. Sadece futbolda değil her alanda Afyonkarahisar sporda adını inşallah söz ettirecek. Ben ilk defa bu denli geniş çaplı bir büyük kulübümüzün Alt Yapı Okulları’nın Afyonkarahisar’da hizmete girdiğini görmekten bu şehrin Belediye Başkanı olarak çok mutluyum. İnşallah az önce İhsan Bey’den aldığım bilgiye göre şuan biz futbol alt yapısını görüyoruz ancak 120 fazla alt yapıda basketbol öğrencimiz olduğunu çocuğumuz olduğunu ihsan bey iletti. 5-10-20 tanesinin basketbolda diğer branşlarda futbolda önemli bir sporcu olması hem ilimiz bakımından hem de ülke sporu bakımından büyük bir önem arz etmektedir. Sporcularımız gerçek anlamda yetişirler, katkı sağlayan Beşiktaş Yönetimi’ne de teşekkür ediyorum” ifadesine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çoban’a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Sonrasında ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başlama vuruşuyla Afyon Beşiktaş Futbol Okulu öğrencilerinin gösteri maçı başladı.