Afyon Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İhsan Beşer’in girişimleriyle yine kurulan Beşiktaş Afyon Basketbol Akademisi, Kocatepe Ortaokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmeni olanak görev yapan ve Basketbol Koçu Feza Karahan’la anlaştı

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Geçen hafta Beşiktaş Yönetim Kurulu ile yaptığı görüşmeler sonrasında basketbol alt yapı ve futbol alt yapı takımları için yetki alan Afyon Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İhsan Beşer ilk olarak Beşiktaş Afyon Basketbol Akademisi’ni kurdu. Ardından takıma koç arayışına başlayan Başkan Beşer, Kocatepe Ortaokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmeni olanak görev yapan ve Basketbol Koçu Feza Karahan’la görüşmelerde bulundu. Olumlu sonuçlanan görüşmeler sonrasında Başkan Beşer, Karahan’la anlaşma sağladı. Okullarda yapılacak taramalar sonrasında 6-15 yaş arası çocuklarla hem kız hem de erkek kategorilerinde takımların oluşturulacağını belirten Başkan Beşer, “Afyonkarahisar’da bulunan okullarda yapacağımız taramalar sonrasında 6-15 yaş aralığındaki çocuklardan takımlar oluşturacağız. Bu takımlarla Beşiktaş Akademi Ligleri’ne katılarak takımların tecrübelerini artırmayı hedefliyoruz. Amacımız Beşiktaş Basketbol takımlarına oyuncu desteği sağlamak olacak” dedi.

 

“İLERLEYEN HAFTALARDA FUTBOL TAKIMINI DA KURACAĞIZ”

 

Beşiktaş Yönetim Kurulu’ndan futbol alt yapı takımı için de yetki aldığını belirten Başkan Beşer, “Geçen hafta Beşiktaş Yönetim Kurulu’ndan Afyonkarahisar’da hem basketbol hem de futbol alt yapı takımları için yetki aldık. İlk olarak Beşiktaş Afyon Basketbol Akademisi’ni kurduk. Şimdi ise Futbol Akademisi için girişimlere başladık. İnşallah ilerleyen haftalarda futbol takımını da kuracağız” ifadesine yer verdi.

 

FEZA KARAHAN KİMDİR?

 

Afyonkarahisar doğumlu olan Karahan Konya Selçuk Üniversitesi BESYO Basketbol Antrenörlüğü bölümünden mezun oldu. Ortaokulda, lisede ve üniversitede toplamda 15 sezon basketbol oynayan Karahan Üniversite takımında 2. Lig’de yaklaşık 5 sezon forma giydi. Beden Eğitimi Öğretmenliği’ne Yozgat’ta başlayan Karahan Isparta ve Afyonkarahisar’da olmak üzere 16 yıldır hem beden eğitimi öğretmenliği hem de basketbol koçluğu yapıyor. Doğduğundan bu yana Beşiktaşlı olan Karahan en son Kocatepe Ortaokulu ile Okul Sporları Küçük Erkeklerde final heyecanı yaşadı.

 

“AMACIMIZ BEŞİKTAŞ’A BASKETBOLCU KAZANDIRMAK”

 

Afyon Beşiktaşlılar Derneği öncülüğünde kurulan Beşiktaş Afyon Basketbol Akademisi’nde koç olarak göreve başlayan Karahan, “Beşiktaş Afyon Basketbol Akademisi’ne koç olduğum için mutluyum. Başkan Beşer’e böyle bir takımı Afyonkarahisar’a kazandırdığı için teşekkür ederim. Bizim Afyonkarahisar’daki amacımız, Beşiktaş alt yapısına basketbolcu yetiştirip, hem Beşiktaş’ın hem de Afyonkarahisar’daki çocuklarımızın geleceklerini garanti altına almaktır” şeklinde konuştu.

 

BEŞİKTAŞ HABERİ ANA SAYFADAN DUYURDU

 

Afyon Beşiktaşlılar Derneği tarafından kurulan Beşiktaş Afyon Basketbol Akademisi haberine yer veren Beşiktaş resmi internet sitesinde akademinin kurulduğunu duyurdu.