İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulmasını amaçlayan ve İçişleri Bakanlığınca başlatılan ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Tunceli ilinden gelen öğrencileri dört gün ilimizde ağırladık.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’ın önderliğinde, Karahisar Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sekretaryasını üstlendiği dört gün süren gezi programı kapsamında 1. gün Akarçay’da tekne turu yapılırken Masal Parkı gezdirildi. Biz Anadoluyuz projesi kapsamında ilimizde düzenlenen programın 2. gününde ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilimize gelen Tunceli ve İlimiz öğrencileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

 

2. günkü programın devamında Şuhut Atatürk Evi, Kocatepe, Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği gezisinin ardından Fen Lisesinde gerçekleştirilen müzik dinletisi ve folklor gösterisi düzenlendi. İlimizdeki programlar kapsamında hemen her gün termal su imkanından faydalanan misafirlerimiz için günü sonunda ise sinema etkinliği düzenlendi.

 

Birbirinden renkli etkinlikleri gerçekleştirildiği programda 3. Günün ilk programı Frig Vadisi gezisi oldu. Gün içerisindeki program dâhilinde İscehisar’da mermer işletmelerinde mermerin işlenişini gören misafir öğrenciler, lokum atölyesini görme imkânı buldular. Lokum atölyesinde lokumun tadına bakan ve çok beğenen öğrenciler, Afyonkarahisar’ı çok beğendiklerini ve bir daha gelmek istediklerini belirttiler.

 

3. günün sonunda Afyonkarahisar’lı aileleri ziyaret eden öğrenciler, kendi kültürlerini ev sahiplerine anlatırken, Afyonkarahisar kültürü hakkında da bilgiler aldılar. Konuk olduğu ev sahiplerine memnuniyetlerini belirten öğrenciler, ev sahiplerini Tunceli’ye davet ettiler. Ziyaretin sonunda ise ev halkı, misafir öğrencileri vasıtasıyla Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardan Tunceli’ye selamlar gönderdiler.

 

Her fırsatta Afyonkarahisar’ın tarihini, termalini, lezzetlerini, tarihi ve doğal güzelliklerini çok beğendiklerini ifade eden öğrenciler, Afyonkarahisar’daki gezi programının gerçekleştirilmesine vesile olan başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

İlimizdeki programın son günü olan 4. günde ise İstiklal Tanıtım Merkezini inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan kültür elçileri, Zafer Tepe ve Şehit Sancaktar Anıtını gezmelerinin ardından Zafer Havalanından Tunceli iline uğurlandılar.