Yapılan haberler neticesinde, diğer şehirlerin de kampanyadan haberdar olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, "Kampanyamızı duyan bazı ilçelerden ve hatta şehirlerden 'bize de gönderir misiniz' şeklinde talep mailleri geliyor. Ancak mevzuatımız gereğince şehir dışına çıkmamız mümkün değil." dedi.

 

                Kampanyayı ilk gününden itibaren bizzat takip eden Başkan Çoban, eşi Emine Çoban ile birlikte, Hüseyin Türkmen İlkokulu ve Methiye Dumlu Ortaokulu'nu ziyaret ederek son sistem dizüstü bilgisayar ve televizyonlarını hediye etti. Şehir merkezindeki tüm okulları kapsayan "Her Okula, Bir Bilgisayar, Bir Televizyon” kampanyası, bu iki okulla birlikte şu anda 13 okula ulaştı.

 

                Başkan Çoban, daha önce İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Erenler İlkokulu, Erenler Ortaokulu, Afyon Lisesi, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu, Hürriyet İlkokulu, Hamidiye Ortaokulu, İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Namık Kemal İlkokulu'nu ziyaret ederek, bilgisayar ve televizyonlarını teslim etmişti.



                "MEVZUATA GÖRE ŞEHİR DIŞINA ÇIKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

 

                Kampanya çerçevesinde hediye edilen bilgisayar ve televizyonların okullara hayırlı olmasını ve eğitimde kaliteyi arttırmasını dileyen Başkan Burhanettin Çoban, kendilerinin sadece öğrencilerin eğitimlerine destek olduğunu, eğitimde asıl fedakarlığı; okul yöneticileri ve öğretmenlerin yaptığını belirterek her birini ayrı ayrı tebrik etti.

 

                Başlattıkları kampanyaya daha önce başka hiçbir ilde şahit olmadıklarını kaydeden Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi olarak böyle bir kampanyaya öncülük etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Yapılan haberler neticesinde, diğer şehirlerin de kampanyadan haberdar olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, "Kampanyamızı duyan bazı ilçelerden ve hatta şehirlerden 'bize de gönderir misiniz' şeklinde talep mailleri geliyor. Ancak mevzuatımız gereğince şehir dışına çıkmamız mümkün değil. Çünkü 5393 sayılı Belediye Kanunu, 'her belediye sadece kendi idaresi sınırları içerisinde hizmet üretebilir' diyor. Şehir dışına çıkamayacağımız için onların bu talebini karşılayamamaktan dolayı biz de üzüntü duyuyoruz" dedi.

 

                "GELECEĞİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN HEDEF BELİRLEYİN"

 

                Gittiği okullarda, sınıfları da gezerek öğrencilerle bir araya gelen Başkan Burhanettin Çoban, öğrencilere eğitimleriyle ilgili bazı tavsiyelerde bulundu. Devletin, ilkokuldan üniversiteye kadar parasız eğitim imkanı sunduğunu, hatta ihtiyaca göre öğrenci yurdu ve eğitim bursu desteği verdiğini belirten Başkan Çoban, iyi bir öğrenci olunması için yaşanılan yerin ya da maddi imkanların çok önemli olmadığını söyledi. Hatta, maddi imkanı yetersiz ailelerin çocuklarının çok daha başarılı olduğunu vurgulayan Başkan Çoban, öğrencilere gelecekleri için şimdiden hedef belirleyip o doğrultuda çalışmalarını öğütledi. 

 

                Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan seferberlik kapsamında, Methiye Dumlu Ortaokulu'nda açılan okuma-yazma kursunu da ziyaret eden Başkan Çoban, ilerleyen yaşlarına rağmen azimle okuma yazma öğrenmeye çalışan kursiyerlere başarılar diledi. Ziyarette ayrıca, Okul Müdürü Fatih Toptop tarafından, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a eğitim verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Başkan Çoban, Methiye Dumlu Ortaokulu ziyaretinde, başta eğitim olmak üzere birçok hayır hizmetinde bulunan merhum Methiye Dumlu'yu da rahmetle andı. Merhum Methiye Dumlu'nun çok hayırsever bir kadın olduğunu belirten Başkan Çoban, "Cenabı-ı Hak kendisini inşallah kabrinde ve ahirette saadette kılsın. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.