Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın talimatıyla Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 'eğitime destek' amacıyla başlatılan “Her Okula, Bir Bilgisayar, Bir Televizyon” kampanyası devam ediyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

                 Kampanyayı ilk gününden itibaren bizzat takip eden Başkan Çoban, Nurettin Karaman İlkokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Salim Pancar İlkokulu ve Sahipata Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ederek son sistem dizüstü bilgisayar ve televizyonlarını hediye etti. Şehir merkezindeki tüm okulları kapsayan "Her Okula, Bir Bilgisayar, Bir Televizyon” kampanyası, bu dört okulla birlikte şu anda 17 okula ulaştı.

 

                Başkan Çoban, daha önce İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Erenler İlkokulu, Erenler Ortaokulu, Afyon Lisesi, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu, Hürriyet İlkokulu, Hamidiye Ortaokulu, İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Namık Kemal İlkokulu, Hüseyin Türkmen İlkokulu ve Methiye Dumlu Ortaokulu'nu ziyaret ederek, bilgisayar ve televizyonlarını teslim etmişti.

 

                BAŞKAN ÇOBAN'DAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

 

                Kampanya çerçevesinde hediye edilen bilgisayar ve televizyonların okullara hayırlı olmasını ve eğitimde kaliteyi arttırmasını dileyen Başkan Burhanettin Çoban, kendilerinin sadece öğrencilerin eğitimlerine destek olduğunu, eğitimde asıl fedakarlığı; okul yöneticileri ve öğretmenlerin yaptığını belirterek her birini ayrı ayrı tebrik etti.

 

                Başlattıkları kampanyaya daha önce başka hiçbir ilde şahit olmadıklarını kaydeden Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi olarak böyle bir kampanyaya öncülük etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Gittiği okullarda, sınıfları da gezerek öğrencilerle bir araya gelen Başkan Burhanettin Çoban, öğrencilere eğitimleriyle ilgili bazı tavsiyelerde bulundu. Devletin, ilkokuldan üniversiteye kadar parasız eğitim imkanı sunduğunu, hatta ihtiyaca göre öğrenci yurdu ve eğitim bursu desteği verdiğini belirten Başkan Çoban, iyi bir öğrenci olunması için yaşanılan yerin ya da maddi imkanların çok önemli olmadığını ifade etti.

 

                "İLERİDE NE OLMAK İSTEDİĞİNİZE KARAR VERİN"

 

                Yunus Emre Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencileriyle derste bir araya gelen Başkan Çoban, gelecek yıldan itibaren okuyacakları 4 yıllık lise eğitiminin, gelecekleri açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Çoban, öğrencilerden bu süreçte derslerine çok fazla ağırlık vermelerini istedi.

 

                Başkan Çoban şöyle devam etti: "Bu yıl okullar kapandıktan sonra yaz talinde bolca uyuyun, gezin, oynayın, televizyon izleyin ama 9. sınıfa başladığınızda bunların hepsini bir kenara bırakın ve önümüzdeki dört yıllık eğitim sürecini çok iyi değerlendirin. Çünkü bu dört yılın sonunda gireceğiniz üniversite sınavları sonrasında hayatınıza dair atacağınız adımlar kesinleşecek. İleride ne olmak istediğinize bu süreçte karar vermiş olacaksınız. Sizler şuan yolun başındasınız. Hedeflediğiniz üniversiteye gitmek ve hayalini kurduğunuz mesleği yapmak için bu dört yıllık süreci çok iyi değerlendirin. Başta ülkemizin ve mazlum ülkelerin geleceği sizlersiniz. Çünkü bu ülkenin tarihten gelen bir misyonu var. Bizler sadece ait olduğumuz topraklardan değil, dünyada açlık-susuzluk çeken ve zulüm gören mazlum insanlardan da sorumluyuz."