Spor gündeminde öne çıkan başlıklar…

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Spor gündemine damga vuran takımlar Beşiktaş, Fenerbahçe, Konyaspor, Bursaspor, Rizespor ve Göztepe oldu.

Türkiye’de Süper Lig heyecanı sona ererken, spor gündeminin ilk sırasında Beşiktaş’ın şampiyonluğu yer aldı. 34 hafta süren zorlu mücadele sonucunda ipi göğüsleyen takım Kara Kartal oldu. İkinci sırayı M. Başakşehir alırken son hafta oynanan maçlar sonucunda Fenerbahçe üçüncü, Galatasaray ise dördüncü olarak Avrupa biletini aldı. Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre, Siyah Beyazlı takımla ilgili yazılı basına liglerin başladığı Ağustos ayından bu yana 95 bin 656 haber yansıdığı belirlendi.

 

Spor sayfalarına yansıyan ikinci konu Bursaspor ve Rizespor arasında yaşanan küme düşme mücadelesi oldu. Bursaspor son hafta Trabzonspor deplasmanında galip gelirken Rizespor ise Alanyaspor karşısında galip gelmesine rağmen küme düşmekten kurtulamadı. Bursaspor ile ilgili yazılı basında 54 bin 278 haber çıkarken Rizespor ile alakalı ise yazılı basında 22 bin 966 haber yer aldığı tespit edildi.

 

Futbolda gündemin bir diğer önemli gündem maddesi Sivasspor ve Yeni Malatyaspor’un ardından 14 yıl aradan sonra Süper Lige çıkmayı başaran Göztepe oldu. Süper Lige yükselme mücadelesi yapan takımlardan Göztepe ile Eskişehirspor takımları arasında oynanan final maçında gülen taraf penaltılar sonucu İzmir temsilcisi olurken, Göztepe hakkında yazılı basında çıkan haber sayısı 16 bin 434 olarak tespit edildi.

 

Türkiye de spor gündeminin öne çıkan bir başka konusu da Konyaspor’un Türkiye Kupasını kazanması oldu. Yeşil Beyazlılar finalde M. Başakşehir’i penaltılarla geçerek şampiyonluğa ulaştı. Avrupa Kupalarına üst üste ikinci kez katılma hakkı elde eden Konyaspor hakkında yazılı basında 47 bin 566 haber çıktığı belirlendi.

 

Spor gündeminde en çok konuşulan konulardan biri ise Fenerbahçe Basketbol Takımının Eurolig şampiyonu olarak tarihe geçmesi oldu. Sarı Lacivertliler finalde Yunan temsilcisi Olimpiakos’u yenerek üç senedir katıldığı Final Four da ipi göğüsledi ve Türkiye’ye tarihi bir gece yaşattı. Fenerbahçe Basketbol Takımı ile ilgili yazılı basında çıkan haber sayısı ise 11 bin 931 oldu.