BELEDİYEDEN BİN 500 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyonkarahisar Belediyesi Yardım Birimi tarafından, ailesinin maddi durumu yetersiz olan bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

                Afyonkarahisar Belediyesi Yardım Birimi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da maddi durumu yetersiz olan ailelere kırtasiye yardımı yapıldı. İçerisinde çeşitli adetlerde 14 kalem kırtasiye malzemesinin yer aldığı paketler, Yardım Birimi'ne kayıtlı yoksul, dul, yetim ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına dağıtıldı.         

                Maddi durumu yetersiz olan ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yardım alan öğrencilere 2017-2018 eğitim-öğretim yılında başarılar diledi. Başkan Çoban toplam bin 500 öğrenciye dağıtılan kırtasiye yardım paketinin içerisinde çantadan deftere, kalemden silgiye kadar bir yıl boyunca kullanabilecekleri birçok eğitim araç ve gerecinin yer aldığını söyledi.

                "SOSYAL FAALİYETLERDE ÇOK ÖNEMLİ REKORLAR KIRDIK"

                Afyonkarahisar Belediyesinin özellikle son 6-7 yıldır sosyal faaliyetlerde çok önemli rekorlar kırdığını ve önemli başarılara imza attığını belirten Başkan Burhanettin Çoban; "İhtiyaç sahiplerine mahallerinde yemek dağıtımında bulunuyor ve her 3 ayda bir düzenli olarak gıda paketi dağıtıyoruz. Yine her yıl eğitim öğretim yılının başında, miktarı arttırmak suretiyle bugün burada olduğu gibi kırtasiye yardımı yapıyoruz. Bilindiği gibi devletimiz kitaplarını ücretsiz veriyor biz de diğer kısmını tamamlıyoruz" dedi.

                Geçen yıl başlattıkları, 3 bin 130 öğrencinin faydalandığı eğitim bursunu bu yıl da vereceklerini ve burs için başlatılan müracaatların devam ettiğini kaydeden Başkan Çoban, şu ana kadar 4 bin 500 öğrenci adına başvuru yapıldığını açıkladı. Başkan Çoban, müracaat süresi bittikten sonra, daha önceden belirlenen kıstaslar doğrultusunda, burs almaya hak kazananlara, büyük olasılıkla Ekim ayından itibaren burslarını yatıracaklarını sözlerine ekledi.

                Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda yapılan bu tür yardımların kendilerini de mutlu ettiğini dile getiren Başkan Çoban, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Yardım Birimi ve Beyaz Masa çalışanlarını tebrik etti.