BELEDİYE İLLER BANKASINA BORÇLULUK DÖNEMİNE SON VERDİ

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

YILLARIN BORCUNU ERİTTİK

BELEDİYE İLLER BANKASINA BORÇLULUK DÖNEMİNE SON VERDİ  

         Afyonkarahisar Belediyesi son sekiz yıldır izlenen akıllı politikalar sayesinde ‘borçsuz belediye’ unvanını almanın mutluluğunu yaşıyor.Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle birlikte borçlanmadan yapılan milyonlarca liralık yatırımın yanında İller Bankası’na olan ve geçmiş dönemlerden kalan borcun son taksitini 15 Eylül’de ödedi.  

ŞEHRİN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALMADIK

       Şehrimizin geleceğini ipotek altına almadan hizmet kalitesini artırarak adeta şaha kalkan ve son iki dönemdir altın çağını yaşayan Afyonkarahisar Belediyesi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte büyük çoğunluğu İller Bankası’na ait olan geçmişe dönük, 70 milyon lira civarında borcu ödemenin ve bunun yanında hizmet kalitesini arttırmanın haklı gururunu yaşıyor.

      Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın göreve geldiği 2009 yılında belediyenin mâli durumu hiç de iç açıcı değildi. Kasasında 325 bin lira para, buna karşın 48 milyon lira civarında da iller bankasına ve piyasaya borcu olan Afyonkarahisar Belediyesi, faizleriyle 70 milyon  TL civarında ödeme yaparak hem borçlarını sıfırlayarak hemde milyonlarca lira yatırıma imza atarak Türkiye’ye örnek bir başarıya imza attı.

          İller Bankasına olan borcun kapatılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 15 Eylül 2017 tarihinin Afyonkarahisar Belediyesi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Başkan Çoban Belediye’nin mali yapısının düzeltilerek borcun kapanması ve bu güne kadar şehrimize milyonlarca liralık yatırım yapılması konusunda emeği geçen başta takım arkadaşları olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür etti.

3,5 YILDA 209 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK

          Geçmişte belediye’nin mali durumuna kısa bir göz atalım.  2008 yılında 52 milyon lira gelire sahip olan Belediye, 2016 yılında 214 milyon TL. gelire sahipti. 2008 yılında 17 milyon lira yatırım yapan Belediye, 2016 yılında bu rakamı 78 milyon liraya ulaştırdı.  Dönemin Belediye Başkanı Hayrettin Barut beş yılda 22 milyon lira yatırım yaparken yine dönemin Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, 41 milyon lira, Başkan Çoban ise ilk döneminde 252 milyon lira yatırım yaptı.  Başkan Çoban, ikinci dönemi olan 3,5 yıllık süreçte ise tam 209 milyon lira değerinde yatırıma imza attı.   

          Afyonkarahisar Belediyesi ; ‘İkinci Çoban’ dönemine geçiş yapılan 2014 yılında kasasında 15 milyon lira civarında para bulundururken, yine “İkinci Çoban” döneminde Belediye’nin İller Bankası ve piyasaya olan borcu 28 milyona kadar gerilemişti. Geride kalan 3,5 yıllık sürede İller Bankası’na olan 28 milyon liralık borç 15 Eylül tarihi itibariyle son taksiti ödenerek sıfırlandı. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Afyonkarahisar Belediyesi’nin piyasaya bir kuruş borcunun olmadığı bildirildi.