Trafik sorununa çözüm üretmek için çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu doğrultuda yapılacak battı çıktılarla ilgili bilgi verdi.

 

                Maliye Kavşağına yapılması planlanan battı çıktı ile ilgili ihalenin yapıldığını; ancak itirazlar olduğu için bu yıl başlayamadıklarını söyleyen Başkan Çoban, "Kamu İhale Kurumundan itirazlarla ilgili yazıyı bekliyoruz. Sistemde gördük ki bizim işlemimiz hatalı bulunmuş. Bu işlemi düzeltiyoruz ve ilk sıradaki müteahhitle sözleşme yapacağız; ancak muhtemelen o bölgede AFJET hattı olduğu için ve 15 Ekim'de de ısınma başladığı için nasipse 2017 Mayıs ayında çalışmalara başlayacağız. Yine 2017 yılı başında Stadyum Kavşağının ihalesini yapacağız. Maliye Kavşağı bittiği anda Stadyum Kavşağındaki çalışmamız başlayacak. 2018 de inşallah Jandarma Kavşağı ve Karayolları kavşaklarıyla birlikte bu dönem içerisinde dört kavşağımızda battı çıktıyı Afyon’da hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Yedi buçuk yılda tam 1 milyon ton asfalt serdik…

 

SICAK ASFALTTA REKORLAR KIRDIK

 

Sıcak asfalt çalışmalarında 7,5 yıl içerisinde rekorlar kırdıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; bu süre zarfında tam 1 milyon ton asfalt serimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

 

7,5 yılda serilen asfaltın son 10 yılda serilen asfaltın üç katından fazla olduğunu söyleyen Başkan Burhanettin Çoban; “Eski dönem Belediye Başkanlarımız Hayrettin Barut Bey döneminde 140 bin ton asfalt serilmiş. Abdullah Kaptan Bey döneminde 165 bin ton civarında yine asfalt serilmiş. Bizim ise 2009-2016 dönemimiz arasında 1 milyon ton asfalt serildi. Biz 7,5 yılda geçmiş on yılda yapılanın 3 katından daha fazla sıcak asfalt sermiş bulunuyoruz.” diye konuştu.

 

"HIDIRLIK YOLUNDA HATA ETMİŞİM…"

 

Hıdırlık Yolu üzerindeki çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  “Hıdırlık yolunu doğalaş parke yapılmasını kendim istemiştim, hata etmişim. Alkol alan vatandaşlarımızda bu yolu kullanıyor, sürat yapan aşağı uçar düşüncesiyle parke yapılmasını istemiştim. Ama yapılan güzel yol kullanılmadı. Asfalt yaptık gerçekten yolumuzu kullanmaya başladı. Biz bu yolu Keltepe’den hem Erkmen tarafına bağlıyoruz, hem de Taşlıdere’de öğrenci yurdumuzun arkasından Alparslan Türkeş Köprüsünün arkasına bağlıyoruz. 8 metre genişliğinde bir yolla vatandaş şehir içine girmeden İzmir Yolu tarafından Çavuşbaş, Örenbağ tarafına Kanlıca, Ataköy, Harbiş’e, Konya tarafına karşılıklı olarak rahat bir şekilde ulaşabilecek" dedi.

 

"YILLARCA KONUŞULDU, BİZE NASİP OLDU"

 

Kurtuluş Savaşının kazanıldığı topraklar olan Kocatepe yolunun asfaltlanmasının yıllardır konuşulduğunu; ancak yapımının kendilerine nasip olduğunu söyleyen Başkan Çoban; “Yıllardır konuşulurda ama 20 kilometre yolu hem Şuhut’tan Kocatepe’ye, hem de Kocatepe’den Kışlacık Mahallesi'ne kadar asfaltını yapmak bize nasipmiş. Finansını değerli Bakanımız gönderdi ama asfalt yapmak gerçekten o güzergâhta zordu. O zor şartlarda 20 km yolu asfaltladık. Bu çalışmamız Kocatepe’ye olan rağbeti de arttırdı.” diye konuştu.