Afyonkarahisar’ ın  Başmakçı İlçesinde Küçükbaş Hayvancılık yapan 28 üreticiye 78 adet Anadolu Merinos Irkı damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Konuyla İlgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin ARAP;

“Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi Kapsamında yetiştiricilerimizin elindeki düşük verimli koyun ırklarının verimini arttırmak amacıyla elinde bulunan koyun sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıklarının katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce Anadolu Merinos Irkı 78 adet damızlık koç çiftçilerimize hibe usulünce dağıtımı yapılmıştır.

İlçemiz halkının büyük çoğunluğu geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. İlçemiz orman ve ova köylerinde bulunan geniş meralar genellikle kısa boylu otlarla kaplı olduğundan hayvancılığa çok elverişlidir. Bu köylerde koyun yetiştiriciliği konusunda geçmişten gelen bilgi birikimini, tecrübe ve fiziki altyapıda bulunduğundan, bu potansiyeli harekete geçirerek yüksek verimli ve damızlık nitelikli koyun ırklarının yaygınlaştırılarak kırsal alandaki ekonomiye önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek çiftçimize hayırlı olsun, bu tarz tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik projelerle daima çiftçimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.