rnSandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

ENGELLERİ BERABER AŞIYORUZ

 

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Çöl mesajında, engelli vatandaşların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda topluma önemli görevler düştüğünü ve Sandıklı Belediyesi olarak kendilerinin de Sosyal Sorumluluk bilinciyle yaşlılarımız ile engellilerimize yönelik evde temizlik ve bakım projesi başlattığını belirtti.

 

Son yıllarda engellilere yönelik özellikle farkındalık çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çeken Başkan Çöl; "Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği birçok şey var. Bizlerde ilçemizde farkındalık ve erişebilirlilik çalışmalarına hız verdik.

 

BAŞKAN MUSTAFA ÇÖL; "ARAMIZDA ENGEL YOK"

 

Bu vesileyle evlerinde işlerini tek başına göremeyen yaşlılarımızla birlikte engelli bireylerimize yönelik “Evde Bakım ve Günlük Sıcak Yemek” projesini başlattık. Her gün yaşlı ve engelli vatandaşlarımız evleri ekiplerimiz tarafından temizleniyor bunun yanı sıra üç çeşit sıcak yemek ile ekmeklerini kapılarına kadar bırakıyoruz. Yine bizlere başvuran engelli vatandaşlarımıza Sandıklı Belediyesi olarak akülü engelli arabaları verdik, vermeye de devam edeceğiz. Hayat bir imtihan ve hepimiz farklı bir şekilde imtihan oluyoruz. Yarınımız için kendimizin dahi engelli olmayacağımıza dair bir garantimiz yok. Engelli olmak bir tercih meselesi değil. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, önlerini açmak ve onların hayatlarını kolaylaştıracak projelerle onları mutlu etmek bizim için bir insanlık vazifesidir.

 

Ben bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli kardeşlerimizin bu önemli günlerini canı gönülden kutluyorum ve engelsiz bir yaşam geçirmeleri için herkesi engelli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyorum." dedi.