HÜKÜMETİMİZİN SİCİL AFFI MÜJDESİ ESNAFIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

ESOB Başkanı Konak, “Sicil affı esnafımıza ilaç gibi gelecektir” dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun Başkanlar kurulunda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin “Sicil affı getireceğiz” sözü büyük alkış aldı. Başkanlar toplantısına katılan Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, “Hükümetimizin sicil affını getirmesi esnafımıza ilaç gibi gelecektir” dedi.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Yıldırım’ın esnafımız için çok büyük yenilikler getirdiğine dikkat çeken Başkan Konak “Daha önce vergiye, SGK borçlarına ve bir çok kaleme yapılandırma getirildi. Esnafımız için bu yapılandırma can simidi gibi oldu. Şimdi de, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’nin TESK Başkanlar Kurulunda verdiği sicil affı müjdesi esnafımız için çok faydalı olacaktır.. Borcunu geç ödediği ve taksitlerini aksattığı için kırmızı çizgi yiyen esnafımız bu sicil affıyla çeşitli imkanlardan yararlanabilecek. Sicil affıyla esnafımız rahatlayacak. Böylece piyasadaki sıkışıklık asgariye inecektir” diye konuştu.

 

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENKÇİ NE DEMİŞTİ Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TESK Başkanlar toplantısında yaptığı konuşmada, "Numaradan sicil affı istemiyoruz, gerçekten beyaz bir sayfa istiyoruz. Ben bu taşın altına elimi koyuyorum. Başbakanımızın talimatıyla bu işi olgunlaştıracağız" ifadesini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile esnafın işsizlik fonundan yararlandırılmasına ilişkin çalışma yapıldığını bildiren Tüfenkci, konunun belli bir olgunluğa ulaştığını ve yakında kamuoyuna açıklanacağını kaydetti. Bakan Tüfenkci, esnaf ve tacirlerin kullandığı defterlerin yıl sonu tasdikinin kaldırılması önerisinde bulunarak, "Küçük esnafımızın kapı kapı dolaşmasını ne kadar çok önlersek, esnafımız o kadar işine gücüne bakar" değerlendirmesinde bulundu.