Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Mustafa Çöl; “Devletin ve Milletin bağımsızlık sembolü olan ve istiklal sevgisi ile dolu Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşının, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 96. yıldönümünü kutlayacaklarını ifade ederek, “İstiklal Marşı; Türk Milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir.”

Şair, edebiyatçı, gazeteci, eğitimci, mütercim, sosyal bilimci olan İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif’in yüksek ahlakı, etkileyici kişiliği, toplumsal sorunlara dair mesajları her devirde dikkate alınması, rehber kabul edilmesi gerekmektedir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, “Korkma” diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu anlamlı gün dolayısıyla bizlere bu eşsiz marşı armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum.” dedi.