BAŞKAN ÇOBAN'IN BASIN BAYRAMI MESAJI

        Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.               

          Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu belirten Başkan Çoban, basınımızın özellikle 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi sırasında gelişmelerin kamuya duyurulmasında halkımızın haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlendiğine dikkat çekti.

          Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı ‘İletişim özgürlüğü’ şeffaf yönetim anlayışının temel yapı taşlarından biri olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesi olduğunu ifade etti.

          Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “ Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Basın, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Vatandaşla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. 24 Temmuz basın bayramınızı kutlar, Basın meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmaların devamını diler, hepinize selam ve sevgiler sunarım”