23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın barış ve kardeşlik gibi değerleri içinde barındıran, farklı kültürlerin aynı noktada buluşmasını sağlayan bir çocuk bayramı olduğunu belirten Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu 23 Nisan 1920'de milletimizin önünde yepyeni bir ufuk açılmış, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin milli iradenin hâkimiyetiyle kuruluşu, milli birlik ve kardeşlik ruhu içinde birbirimize kenetlendiğimizde neleri başarabileceğimizi göstermekte; birlik, beraberlik ve dirliğimizin her zaman korunması ve sonsuza dek yaşatılması ortak sorumluluğunu yüklemektedir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve istikbalimizi emanet edeceğimiz genç kuşakların bu bilinçle yetişmesi için 23 Nisanlar, önemli birer vesile olarak değerlendirilmelidir.

 

             Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 97. yılını kutladığımız bu anlamlı günde sizlere sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Sahip olduğumuz şanlı tarihimizi bilerek, çok zor şartlarda kazanılmış bir zaferin sonucu olan Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, toplumsal barışı sürekli kılarak aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyeceğiz.

 

            Devletimizin tüm çabaları, çocuklarımıza gurur duyacakları bir Türkiye oluşturmak içindir. Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum"