Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülkemize yönelik ekonomik saldırıya karşın ABD’nin elektronik ürünlerine uygulayacağımız boykot çağrısında “Onların iPhonu varsa öbür tarafta Samsung var, bizim Venüs'ümüz var Vestel'imiz var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz. açıklamasında bulunmuştu.

         Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tarihi açıklaması akıllara, Afyonkarahisar Belediyesi’nin ülkemizin cari açığının kapanmasına katkıda bulunmak amacıyla Vestel ile “ÜLKEMİ SEVİYORUM, YERLİ CEP TELEFONU KULLANIYORUM” sloganıyla başlattığı kampanyayı getirdi.  

“DERDİMİZ ÜLKEMİZİN TEKNOLOJİDE DE SÖZ SAHİBİ OLMASI”

          Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Türkiye’ye yerli cep telefonu kullanma çağrısını yineledi. Afyonkarahisar Belediyesi olarak milli şuur ve ruhla; yerlilik oranı en yüksek cep telefonunu üreten Vestel firması ile işbirliği yaptıklarını hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban, “2017 yılının başında Türkiye çapında ‘Ülkemi Seviyorum, Yerli Cep Telefonu Kullanıyorum’ kampanyası başlatmıştık.  Bu kampanya çerçevesinde ilimiz valisi başta olmak üzere protokolümüze, milletvekillerimize, askeri ve mülki erkâna Meclis’te grubu bulunan siyasi parti il başkanlarına birer adet Vestel Venus marka cep telefonu hediye etmiştik. Yine şahsım, başkan yardımcılarım, danışmanım, tüm daire müdürlerim bu kampanyaya dahil olarak ithal cep telefonu yerine yerli cep telefonu kullanmaya başladılar. Derdimiz, gayemiz, ülkemizin teknolojide de söz sahibi olması, kendi mühendislerimize, emekçilerimize ve iş adamlarımıza kaliteli ürün üretme konusunda bir fırsat vermek, güvenmek, cesaretlendirmek ve önlerini açmaktır. İş dünyamızın Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek olacağına tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.