Dünyanın en güzel, en temiz ve en masum duygusunun şüphesiz annelik duygusu olduğunu ifade eden Başkan Çoban; karşılıksız sevmenin yegâne temsilcileri olan annelerimizin, yeni nesiller yetiştirmenin yanı sıra gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe aktarılmasında da aktif görev üstlendiğini söyledi.

 

        Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; "Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır.

 

            Yaşamımız boyunca vazgeçmediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği yüce değerleri bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz.

 

           Bu duygu ve düşüncelerle yaradılışındaki sevgi şefkat ve merhamet duygularıyla annelik vazifesini yerine getiren tüm annelerimizin ve yüreğinde evlat acısı taşıyan tüm şehit annelerimizin, Anneler Günü'nü kutluyor hepsini saygı minnet ve şükranla selamlıyorum" dedi.