Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

                     Ülkemiz için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs’ın, Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Burhanettin Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi;   “19 Mayıs'ta başlayan bu zorlu ve kutsal süreç, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla bitmemiş, milletimizi çağdaş dünya ile bütünleştiren Cumhuriyet rejiminin kurulmasıyla da sürdürülmüştür. Bu mücadele; inanç, azim ve kararlılıkla yürütülerek eşi benzeri olmayan bir zafere dönüşmüştür.

 

            Bu bakımdan ulusal bayramlarımız, tarihe not düşülmüş, ülkemiz, insanımız, geleceğimiz için dönüm noktası olmuş çok önemli değerlerimizdir. 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaydığı inanç ve kararlılıkla başlayan Milli Mücadele'nin, insanımızın el ele vererek kuracağı aydınlık geleceğin başlangıcının tarih sayfalarına yazıldığı gündür. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, geleceğimiz olan gençlere armağan edilmesi son derece anlamlıdır. Binlerce şehidimizin kanıyla bizlere emanet olan ülkemizin geleceği, gençlerimizin omuzları üzerindedir.

 

            Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatanı tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla bu güzel ülkeyi daha da ileri taşıyarak kendilerinden sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh şekilde emanet edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum"