Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede yeni bir projeyi hayata geçirdi. Meslek gruplarına yönelik projenin 'Sağlık Elçisi' olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yeşilay Afyonkarahisar Yönetimi ile birlikte, tüm esnaf ve sanatkarları, Yeşilay'ın 'Sağlık Elçisi' projesine destek vermeye davet etti.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

     Yeşilay, toplumsal duyarlılığın gönüllü esnaflar üzerinden yaygınlaştırılması amacıyla 'Yeşilay Sağlık Elçisi' adı altında yeni bir proje başlattı. Yeşilay Şube Başkanı Dr. Yusuf Gökçe, il yönetiminde görevli; Arif Kavas, Mustafa Toptop ve Betül Aytekin ile birlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret ederek, projeyle ilgili bilgi verdi.

 

                "TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURULACAK"

 

                Yeşilay’ın, 'Sağlık Elçileri' projesi ile meslek grupları ve gönüllü esnaflar aracılığıyla toplumsal duyarlılığı sokaktan mahalleye, mahalleden ilçe ve il merkezlerine kadar yaygınlaştırmayı amaçladığını belirten Şube Başkanı Dr. Yusuf Gökçe, esnafın mahalledeki saygın rolünden destek alınarak, toplumun bağımlılıkla mücadelesine aktif olarak katılım sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

 

                Gönüllü bir ekiple özellikle çocuk ve gençlerin ilişkide olduğu meslek gruplarını ziyaret ederek, 'Sağlık Elçisi' olmaları yönünde destek isteyeceklerini belirten Gökçe, bu ziyaretlerde esnaflara; kapı broşürü, küp bloknot ve çay altlığı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturacaklarını ifade etti. Gökçe, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ve Afyonkarahisar Bağımlılıkla Mücadele Merkezi'nin (AKBAM) bu projede aktif olarak rol oynayacağını sözlerine ekledi.

 

                Projenin amacına ulaşmasını dileyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Afyonkarahisar Belediyesi olarak tanıtım ve duyuru noktasında Yeşilay'a destek vereceklerini söyledi. Ziyarette, gönüllü olarak 'Yeşilay Sağlık Elçisi' olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yeşilay Afyonkarahisar Yönetimi ile birlikte, tüm esnaf ve sanatkarları da Yeşilay'ın 'Sağlık Elçisi' projesine destek vermeye davet etti.