Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Helsinki Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile işbirliğiyle Afyonkarahisar'ın tanıtımı ve turizminin geliştirilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı PR çalışması çerçevesinde Finlandiya hedef kitle olarak belirlendi.

 

       İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, İkbal Termal Genel Müdürü Ali Gümüşhan Mevlevihane Müzesi Müdürü Hasan Özpunar ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı ziyarette Başkan Çoban konuklarına Afyonkarahisar hakkında bilgi verdi.

 

           Afyonkarahisar’ın termal turizmin yanı sıra sağlık ve spor turizminde büyük bir atılım içerisinde olduğunu kaydeden Başkan Çoban; 2018 yılı içerisinde Dünya Motorkros Şampiyonası’nın Afyonkarahisar'da yapılacağını ifade etti. Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksi’ne sahip olduğunu dile getiren Başkan Çoban, bu tesis sayesinde yurt dışından birçok kulübün kamp için Afyonkarahisar’ı tercih ettiğine dikkat çekti.

 

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ TANITILDI

 

         Ziyaret sırasında bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır  ise Finlandiya'nın kültür, sağlık ve termal turizm alanları özelinde Afyonkarahisar'a ilgi gösterilebileceklerinin değerlendirilmesi üzerine Finlandiyalı 5 adet blogger/sosyal medya fenomeninin termal turizmin merkezi olan Afyonkarahisar'a davet edildiğini belirtti. 

 

          Tiia Koivusalo, Tanja Susanna Forslom, Sharon Rubanovitsch ve Erja Ariela Sakkinen için 20-25 Mayıs tarihleri arasında bir gezi tertip edildiğini belirten Tanır, gezi programı kapsamında konuklara; Afyonkarahisar'ın termal otelleri, tarihi sokakları,  Frig Vadisi, Kocatepe ve Akdağ gibi kültürel, doğal ve turistik değerlerimizin gezdirildiğini belirtildi.