MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇOBAN’A ÖVGÜ:ALTIN ÇAĞINI YAŞAYAN BELEDİYE KENT’İN KADERİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Muhtarlarla buluşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın emin adımlarla geleceğe yürüdüğünü söyledi. Muhtarlar ise Başkan Çoban dönemiyle birlikte altın çağını yaşayan Afyonkarahisar Belediyesi’nin kentin kaderini değiştiren projelere imza atmaya devam ettiğini ifade etti.

 

            2009 yılından bu tarafa mahalle muhtarlarını dinlemeyi gelenek haline getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hafta sonu yine muhtarlarla bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

 

             Başkan Yardımcıları, Birim Müdürlerinin tam kadro katıldığı toplantıya mahalle muhtarları yoğun bir katılım gösterdi. Akrones Termal Otel’de düzenlenen toplantıda son sekiz yılda yapılan çalışmaların yanı sıra önümüzdeki süreçte yapılacak hizmetleri muhtarlarla paylaşan Başkan Burhanettin Çoban; vizyon projelerle Afyonkarahisar’ın çehresini değiştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Toplantıda  Fen İşleri, İmar Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü,  gibi yatırımcı müdürlüklerin yıl içinde ne gibi çalışmalar yaptığı, önümüzdeki süreçte ise neler yapacağı masaya yatırıldı.

 

3,5 YILDA 209 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK

 

           Konuşmasına Belediye’nin mali yapısı hakkında bilgi vererek başlayan Başkan Burhanettin Çoban; 2008 yılında 52 milyon lira gelire sahip olan Belediye’nin 2016 yılında 214 milyon TL. gelire sahip olduğunu söyledi. Belediye’nin yatırım harcamalarından da bahseden Başkan Çoban; 2008 yılında 17 milyon lira yatırım yapan Belediye’nin 2016 yılında bu rakamı 78 milyon liraya ulaştırdığına dikkat çekti. Başkan Çoban, dönemin Belediye Başkanı Hayrettin Barut’un beş yılda 22 milyon lira yatırım yaparken yine dönemin Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’ın 41 milyon lira, kendisinin ise ilk döneminde 212 milyon lira yatırım yaptığını söyledi. Başkan Çoban, ikinci dönemi olan 3,5 yıllık süreçte ise 209 milyon lira değerinde yatırım yaptıklarını ifade etti.

 

“İLLER BANKASINA BORCUMUZ KALMADI”

 

             Belediye’yi teslim aldığında kasada 325 bin lira para olduğunu buna karşılık 48 milyon lira civarındada  iller bankasına ve piyasaya borç olduğunu hatırlatan Başkan Çoban; kendi dönemiyle ilgili de bir kıyaslamada bulundu. ‘İkinci Çoban’ dönemine geçiş yapılan 2014 yılında kasada 15 milyon lira civarında para olduğunu söyleyen Başkan Çoban; İller Bankası ve piyasaya olan borcunda 28 milyon liraya gerilediğini ifade etti. Başkan Çoban Afyonkarahisar Belediyesi’nin şu anda ne İller Bankası’na ne de piyasaya bir kuruş borcunun kalmadığını söyledi.  Başkan Çoban mali yapı ile ilgili açıklamalarını Türkiye’deki il belediyeleri içerisinde İller Bankasına borcu olmayan tek Belediye’nin Afyonkarahisar Belediyesi olduğunu sözlerine ekledi.

 

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR’DA YAPILACAK

 

          Yol ve asfalt çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Çoban, 1999-2004 yılları arasında 140 bin ton sıcak asfalt serilirken 2004-2009 yılları arasında 165 bin ton asfalt serildiğini ifade etti. 2004-2017 (Temmuz ayı itibariyle) 1 milyon 112 bin ton asfalt serildiğine dikkat çeken Başkan Çoban son üç yılda 477 bin ton asfalt serildiğini açıkladı.Başkan Çoban 10 yılda serilen asfaltın yüzde 70’den fazlasını üç buçuk yılda serdiklerini söyledi. 2018 Dünya Motokros Şampiyonasını Afyonkarahisar’da gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Çoban; 100’ün üzerinde ülkede canlı yayınlanacak organizasyonu 1 milyar 400 milyon kişinin izleme imkânına sahip olacağını ifade etti.  Bu dev organizasyonla ilgili görüşmelerin tamamlandığını dile getiren Başkan Çoban; Ekim ayı içerisinde İstanbul Çırağan Otel’de tüm Türkiye ve dünya spor basınına Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek Motokros Şampiyonası’nın Tanıtım toplantısını düzenleyeceklerini söyledi.

 

YAĞMUR SUYU ÖNÜMÜZDEKİ 100 YILIN YATIRIMI OLDU

 

           Yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili de konuşan Başkan Çoban; Atatürk Caddesi üzerine yapılan yağmursuyu yatırımının önümüzdeki 100 yılın yatırımı olduğuna dikkat çekti.  Afyonkarahisar’ın gelenek ve göreneklerine sahip çıkmayı sürdürdüklerini ve büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Çoban bu güne kadar 28 adet mahalle fırını yaptıklarını ifade etti.  Semt Pazarlarının üstünü kapattıklarını ifade eden Başkan Çoban esnafın ve vatandaşı kışın çamurdan, yazın ise güneşten koruduklarını dile getirdi.

 

PARK VE BAHÇELERDE BÜYÜK ATILIM YAPTIK

 

           Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmalarından da söz eden Başkan Çoban 2009 yılında 120 adet park varken bu sayısının 197’ye çıkarıldığını söyledi. Afyonkarahisar’da çocukların bu güne kadar  toz ve çamurda futbol oynadıklarını söyleyen Başkan Çoban, mahallelerde hiç olmayan halı saha sayısını 50’ye çıkarttıklarını, sentetik ve kauçuk yürüyüş yollarına sahip olmayan Afyonkarahisar’ da yine 11 adet sentetik ve kauçuk yürüyüş yolu yaptıklarını ifade etti.  Şehrimizde 40 adet parkın gece ışıklandırıldığını ifade eden Başkan Çoban; Macera Parkı, Ömer Halis Demir Parkı, Atatürk Ormanı Piknik ve Mesire Alanı, Masal Dünyası Parkı gibi şehrimizin birçok bölgesine botanik park yaptıklarını söyledi. Ali İhsan Paşa Mahallesi Çevre yolu üzerine bir park daha yaptıklarını ifade eden Başkan Çoban, Veysel Eroğlu Parkında ise çalışmalara başlandığını söyledi.

 

KARAYOLLARI PARKINA BAŞLADIK

 

          Seçim vaatlerinden olan Karayolları parkına da başladıklarını dile getiren Başkan Çoban; kapalı bir mekanda oluşturulacak çocuk oyun gurupları sayesinde çocukların kışın dahi bu mekanda oyun oynayabileceklerini söyledi. 14 bin metrekarelik alan içerisinde havuz, macera parkı, hava bisikleti, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanlarınında olacağını söyleyen Başkan Çoban, Karayolları Parkının vazgeçilmez mekanlardan biri olacağını sözlerine ekledi.

 

KÜLTÜREL YAYINLARA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

 

     Belediyemizin araç, gereç ve ekipman olarak güçlendiğine vurgu yapan Başkan Çoban; Yüntaş hariç 284 tane araç iş makinası ve ekipmana sahip olduklarını söyledi. Başkan Çoban, 284 adet olan araç ve ekipman sayısının 214 tanesinin kendi döneminde alındığını dile getirdi. Eğitim alanında yapılan çalışmalara büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Çoban, 3 bin 130 öğrenciye 80-100 lira arasında burs verdiklerin söyledi. 546 Engelli bireye Akülü araç hediye ettiklerini ifade eden Başkan Çoban;  Amatör Spor Kulüplerine de destek olduklarını hatırlattı. Kültürel yayınlara büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Çoban, döneminde 34, Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ise 46. kültür yayınını okuyucuların beğenisine sunduklarını dile getirdi.

 

YÜNTAŞ YATIRIMDA HIZ KESMİYOR

 

          Yüntaş’ın yeni bir binaya kavuştuğunu kaydeden Başkan Çoban,  50 metrekare bir alandan, şanına yakışır bir binada hizmet vermeye başladığını ifade etti.  Yüntaş’ın şehrimizin muhtelif yerlerinde 3 adet benzin istasyonu açtığını kaydeden Başkan Çoban, dördüncü istasyonun  planlamasını yaptıklarını söyledi.  Yine Yüntaş’a ait yeni bir doğaltaş fabrikasının kurulduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, montaj çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Fabrikanın özel parke üretecek bir tesis olacağını vurgulayan Başkan Çoban, modern sistem ve robotlarla çalışacak Türkiye’nin en güzel beton parke fabrikasının kısa zamanda hizmete gireceğini müjdeledi. Başkan Çoban, burada üretilecek taşlarla Kocatepe Mezarlığının baştan sona yenileneceğini ifade etti. Yüntaş’ın hizmetlerinin bunlarla da sınırlı kalmadığını söyleyen Başkan Çoban, Devlet Hastanesi’nin yanında 6-7 milyon liraya mal olacak Ekmek ve Unlu Mamuller Fabrikası’nın inşaatına başlandığını ifade etti.  Başkan Çoban, fabrikada ekşi mayalı sağlıklı ekmekler üretileceğini sözlerine ekledi.

 

CUMHURİYET MEYDANINA EYLÜL AYINDA BAŞLANACAK

 

         Sahipata Mahallesine yapılacak Kapalı Spor Salonu hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Çoban, salonun özel bir zemine sahip olacağını voleybol, hentbol, futsal gibi branşlardaki bir çok müsabakanın yapılabileceğini kaydetti.  Başkan Çoban, 24 Ağustos’ta ihalesine çıkılacak yatırımın yaklaşık 7-8 milyon TL civarında olduğunu ifade etti.  Cumhuriyet Meydanı ihalesinin yapıldığını hatırlatan Başkan Çoban; Eylül ayı içerisinde çalışmalara başlanmasının planlandığını açıkladı. Kadınlar ve Kasaplar Çarşısı’nın proje çalışmalarının devam ettiğini de aktaran Başkan Çoban; ayrıca  Afyonkarahisar’ın 1920’li yıllara ait maketini yaptırttıklarını söyledi.

 

SEMAHANE YAPILACAK

 

            Mevlevi Türbe Camii arkasında bulunan bir konağı satın aldıklarını kaydeden Başkan Çoban;  Mevlevilik Kültürünü yaşatma adına Semahane yapacaklarının müjdesini verdi. Projesinin hazırlandığını dile getiren Başkan Çoban,  yeşil alan, sergi salonları kütüphane sema yapılacak alanı ve kafeteryası ile tarihi konağı Afyonkarahisar’a kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Maliye Kavşağı battı çıktı çalışmalarının son hızla devam ettiğine işaret eden Başkan Çoban;  8 Eylül’de Jandarma Kavşağının ihalesini yapacaklarını ve Maliye Kavşağı biter bitmez, Jandarma Kavşağındaki çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.  Başkan Çoban,  Yenice Mahallesini şehir merkezine bağlayacak Fevzi Demirsoy Köprüsüne ise yine Eylül ayı içerisinde başlamayı planladıklarını söyledi.

 

            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmalarının ardından muhtarlar söz aldı. Mahalle muhtarları, yapılan çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek Başkan Çoban ve ekibine teşekkür etti.