10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle her yıl basın çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, geleneği bu yıl da bozmadı. 9 Ocak tarihinde İstanbul’da düzenlenecek 2018 Dünya Motorkros Şampiyonası tanıtım toplantısı ve AK Parti Milletvekillerimizin basınla buluşma talebi üzerine bu yıl erkene alınan kahvaltıya katılım yine yoğun oldu.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

           Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde Akrones Otel’de düzenlenen programa AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü  Selami Çalışkan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Emin Güzbey, Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, gazete sahipleri, yerel basının tüm çalışanları, köşe yazarları, ulusal medya temsilcileri, internet medyası sahipleri ve radyo programcıları katıldı.

 

“BASIN CAMİASINDA AYRIM YAPMIYORUZ”

 

              Kahvaltının ardından programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. 2009 yılından bu tarafa 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basınla buluşma kahvaltılarını geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl dokuzuncusunu düzenlediklerini söyleyen Başkan Burhanettin Çoban; ayrım yapmaksızın gazetelerde, televizyonlarda, radyolarda, internet medyasında çalışan ve basın camiasında yer alan ilgili tüm resmi daire yetkililerini programa davet ettiklerini söyledi.

 

DÜNYA MOTORKROS ŞAMPİYONASI’NIN TANITIMI 9 OCAK’TA YAPILACAK

 

          Programın 3 Ocak tarihine alınmasına ilişkin gerekçeleri de anlatan Başkan Burhanettin Çoban; “ Bildiğiniz üzere sizlere de davetiyesi geldi. 9 Ocak Salı Günü İstanbul Çırağan Otel’de kahvaltılı bir sunumla ulusal medya ve uluslararası spor camiasına 2018 yılı Eylül Ayında Afyonkarahisar’da yapılacak Dünya Motorkros Şampiyonası’nın Tanıtım toplantısını Motorkros Federasyonu’nun yetkilileri ile birlikte gerçekleştireceğiz.Program 9 Ocak’ta olduğu için 10 Ocak’ta İstanbul’dan ayrılmama durumu var. Birinci sebep buydu. İkinci sebep ise milletvekillerimiz ‘basınla bizde buluşmak istiyoruz. Programı 10 Ocak’ta yaparsanız meclis çalışmalarımız nedeniyle durumumuz sıkıntıya girer, daha öne alırsanız bizde katılabiliriz’  dediler. Bizlerde çok mutlu olduk. Bu sebeplerden dolayı geleneksel basınla buluşma kahvaltımızı öne almış olduk.

 

BAŞKAN ÇOBAN DAVETLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

          Bizler zaten 2017 yılında ve öncesinde neler yaptığımızı sizlerle paylaşmıştık. Şimdi inşallah İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz Afyonkarahisar’da ve ülkemizde 2017 yılında neler yapıldığına yönelik bilgi verecekler. Bu vesileyle programımıza iştirak eden milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımıza, İl Genel Meclisi Başkanımıza, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanımıza ve siz değerli basın camiası çalışanlarına teşekkür ederim” diye konuştu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasının ardından AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, 2017 yılında Afyonkarahisar’da ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan çalışmaların yanı sıra ülke gündemine ilişkin değerlendirmede bulundular.  Program, basın mensuplarının sorularının ardından sona erdi.