Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Duran konuk olarak katıldı. Duran çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün nöbetçi eczanelerAfyon'da bugün nöbetçi eczaneler

Afyonkarahisar kavşak noktada olmasından dolayı Devlet Hastanesi’nin bölge hastanesi konumunda olduğunu belirten Başhekim Duran, “Hastanemiz topluma kaliteli sağlık hizmeti vermeyi sürdürmektedir. Amacımız toplumun sağlık hizmetlerine kolay ulaşılabilirliğini arttırarak hasta memnuniyetini ve sağlık bakım kalitesini en üst düzeye çıkarmaktır. Hastanemiz 880 yataklı bir kapasiteyle hizmet sunmaktadır. Bizim mevsimsel olarak değişmekle birlikte günlük 10-12 bin civarında hasta sayımız mevcuttur. Bu hastaların 8-10 bin civarı poliklinik hizmeti alırken, 1500-2000 civarı ise acil servis bölümümüze başvurmaktadır. Birçok ile göre hekim anlamında eksikliğimiz yok. Belli branşlarda az hekimimiz var. Bunu da kendi içimizde çözüyoruz” diye konuştu.

 

“Birçok ameliyatı yapıyoruz”

 

Son yıllarda hastanelerinde teknolojik alt yapının ve yoğun bakım imkanlarının arttığını kaydeden Duran, “Açık kalp cerrahisi dahil birçok ameliyat grubu hastanemizde yapılmaktadır. Sadece şu anda organ nakli ameliyatlarını yapamıyoruz. Bunun dışında yapamadığımı herhangi bir ameliyat yok. Eskiye göre il dışı sevklerimiz belirgin ölçüde azaldı” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

“Uyku Merkezi’nin açılışı yapılacak”

 

Hastanelerinde günlük rutin işlerini yaparken birçok yeniliği de gerçekleştirdiklerini ve hedeflediklerini söyleyen Duran, “Uyku Merkezi bu hedeflerden biriydi. Şu anda aynı anda 4 hastaya hizmet verebilen bir uyku ünitesi açtık. Bu merkezimizin önümüzdeki hafta içinde açılışını yapacağız. Böylece hastalarımızın başka illere gitmelerine gerek kalmayacak. Tüp bebek Merkezini de açmayı amaçlıyoruz. Yaklaşık 1440 metrekare alanda böyle bir merkezin açılması için altyapı çalışmalara başladık. Bir yandan hekim eğitimlerimiz de sürüyor. Önümüzdeki 3-6 ay içerisinde bu hizmeti halkımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca hastanemizin borçluluk gün süresi birçok hastaneye göre oldukça iyi durumda. Şu an 2-3 aylık gibi borçluluk gün süremiz var ve maddi bir sıkıntımız yok” diye konuştu.