Şehir dışındaki hizmetlerin istendiği gibi yapılamadığından dert yanan Başbakan Yıldırım, "Bakana söylüyoruz belediyeye diyor, belediyeye söylüyoruz bakan diyor; bu ne biçim iş?" dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Şehir dışındaki hizmetlerin istendiği gibi yapılamadığından dert yanan Başbakan Yıldırım, "Bakana söylüyoruz belediyeye diyor, belediyeye söylüyoruz bakan diyor; bu ne biçim iş?" dedi.

Başbakan Yıldırım, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı(YİKOB) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çeşitli sebeplerden ötürü şehir dışındaki hizmetlerin istendiği gibi yapılamadığını belirten Yıldırım, "Yani bakana söylüyoruz belediyeye diyor, belediyeye söylüyoruz bakan diyor; bu ne biçim iş? Biz sizin aranızda gidip gelecek miyiz?" şeklinde konuştu.

"BÜYÜKŞEHİRLER DEĞİŞİME AYAK UYDURAMADI"

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın yapısına tüzel kişilik kazandırdıklarına dikkat çeken Yıldırım, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: "Büyükşehirler kurulduktan sonra özellikle büyükşehirlerde il özel idaresinin tüzel kişiliği ortadan kalktı. Maalesef büyükşehirler bu değişime ayak uyduramadı.

"SİZ DEVLET DEĞİL MİSİNİZ?"

Coğrafi alan çok geniş, hizmetler çok çeşitli ama vatandaş kaymakamlıklar, valilikler yıllardır yol yapar, suya bakar, diğer işleri halleder diye alışmış. Belediyelerde, ya iş bilmezlikten, ya planlama yapmamaktan ya da işte iktidar partisiyle farklı partiler de olunca ideolojik sebeplerden dolayı maalesef şehir dışındaki hizmetler istendiği gibi yapılamadı. Bu bir memnuniyetsizlik olarak vatandaşa yansıdı. ya bu belediyenin işi, o yapması lazım dediğimizde hiç bize itibar etmedi. Ne demek belediyenin işi, siz devlet değil misiniz? Birbirinizin üzerine niye suçu atıyorsunuz? Yani bakana söylüyoruz belediyeye diyor, belediyeye söylüyoruz bakan diyor; bu ne biçim iş? Biz sizin aranızda gidip gelecek miyiz?

"HİZMETİN AKSAMASININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ"

İşimizi kim yapacak diye böyle şikayetler maalesef uzun süreden beri vardı. Bunu ortadan kaldırmak için bu YİKOB denen yapıya bir tüzel kişilik kazandırdık. Bu zaten sizlerin, büyükşehirlerdeki valilerimizin isteğiydi. Bu şekilde burada bütçe olacak, buradaki işler planlanacak, yapılacak ve eskiden olduğu gibi belediye yapamadığı yerleri biz yapacağız. Belediyenin oraya verilen bütçesini de alacağız valiye vereceğiz, valiliğin il özel idaresine vereceğiz, böylece hizmetin aksamasının, gecikmesinin önüne geçmiş olacağız."