Balıkesir Akçay'dan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne başvuran 90 yaşındaki mide hastası Remzi Mengül, Op.Dr. Serdar Boztekin ve Op.Dr Mustafa Yavuz tarafından yapılan başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün nöbetçi eczanelerAfyon'da bugün nöbetçi eczaneler



 

Devlet Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, uzunca bir süre dış merkezde kansızlık (anemi) tedavisi gören hastaya endoskopi yapılmış. Kanserin ilerleyerek midenin tamamına yakın kısmını kapladığını ifade eden Dr. Serdar Boztekin, yaptığı açıklamada; “Hasta Remzi Mengül 'ün polikliniğe geldiğinde çok zayıflamış (kaşektik), kansız ve akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum problemleri vardı. Gerekli tetkik ve tedavilerin ardından hastamıza yüksek risk taşıyan ameliyatı gerçekleştirdik. Operasyonda hastamızın midesinin tamamını, dalağını, omentumunu ve safra kesesini aldık. Ayrıca en geniş lenf diseksiyonu ve ana safra kanalındaki (koledoktaki) taşlarını temizledik. İleri yaşta, daha önceden prostat kanseri tedavisi görmüş ve solunum sıkıntısı olan hastamızı ameliyathane, yoğun bakım ve genel cerrahi 2 kliniği ekibimizle birlikte sağlığına kavuşturduk. Genel durumu iyi olan hastanızım onkoloji merkezinde kontrolleri devam ediyor. Kansızlığın (aneminin) mutlaka araştırılması gerektiği hastamızda olduğu gibi ciddi bir nedene bağlı olabileceği unutulmamalıdır.” dedi.

 

Yaşlılık dönemindeki sağlık sorunları (geriatri) alanında büyük bir aşama kaydeden Afyonkarahisar Devlet Hastanesi' nin Başhekimi Op.Dr. Mehmet Duran, bakanlığımızın halk sağlığına verdiği önemle son yıllarda yaşam sürelerinin giderek arttığını belirtti. Duran; "İleri yaştaki hastalarda mevcut rahatsızlıkları ile beraberinde kalp yetmezliği ve solunum problemleri gibi ek hastalık da olabilmektedir. Bu nedenle çok yaşlı hastaların cerrahi müdahalesi yüksek risk taşımaktadır. Hastanemiz ileri teknik ve tecrübeli çalışanlarımızla bu gibi riskli hastaların tedavilerini yapma kapasitesine sahiptir" dedi.



Hasta Remzi Mengül Serdar Bey’e, kendisiyle yakından ilgilenen tüm hastane çalışanlarına ve sevgisini hiç esirgemeyen eşi Seher Mengul'e çok teşekkür etti. Eşi Seher Mengül’de; “68 yıldır her türlü hastalıkta olduğu gibi bu hastalığı da birbirimize olan muhabbetimiz ve sevgimizle yendik” dedi.