Afyonkarahisar’a son 15 yılda hükümet olarak 20 milyar TL tutarında yatırım yapıldı.  Bu yatırımların 2 milyar 890 milyon TL’si eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı olarak 11 yıl görev yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu döneminde Afyonkarahisar’a büyük yatırımlar gerçekleşti.  Yeni kurulan 66. Hükümette görev almayan eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Afyonkarahisar’da büyük yatırımlar adeta tarih yazıldı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu içme suyundan zirai sulamaya, taşkın korumadan, ormancılık faaliyetlerine her alanda büyük bir gayretle çalıştı. Yaptığı tesislerle Afyonkarahisar’ın dört bir yanına imza attı.

 528 bin 320 dekar araziyi sulamaya açtı

Prof. Dr. Veysel Eroğlu;“Afyonkarahisar’a yıllık 34 milyon m3 içme suyu sağlandı.  Afyonkarahisar şehir merkezi ve ilçelerimizin içme suyu problemini kökünden çözdük. 38 baraj ve 21 gölet inşa ettik. 528 bin 320 dekar araziyi sulamaya açtık.  Çiftçilerimize yıllık 581 milyon TL zirai gelir artışı sağlandı.  213 derenin ıslahını tamamlandı. 1.500 köprü inşa ettik, 11 bal ormanı ve 5 şehir ormanı tesis ettik” dedi.

105 milyon fidan toprakla buluştu

Son 15 yılda 1 milyon 166 bin 260 dekar alanda çalışma yaparak 105,3 milyon adet fidanı toprakla buluştu.  Afyonkarahisar’a Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi de kazandırıldı.  Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü vasıtasıyla 2003-2017 yılları arasında 2 bin 983 aileye süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi koyunculuğu gibi alanlarda 45,2 milyon TL destek verildi.

42 Adet Meteoroloji İstasyonu

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sayesinde Başkomutan Tarihi Milli Parkı başta olmak üzere tarihimize sahip çıkıldı. Gerek milli parkımızda gerekse de şehitliklerimizde ihya çalışmaları sürüyor. Tabiat parklarıyla ve mesire yerleriyle vatandaşların hoş vakit geçirebilecekleri mekanları hizmete sunuldu. Ayrıca havaalanı otomatik meteoroloji gözlem istasyonu,  meteoroloji radarı, yıldırım tespit ve takip sistemi ile 42 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu vasıtasıyla da hava hadiselerini anlık olarak takip edilebiliniyor.

ODAK HABER/AHMET SARLIK