Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensupları ve yerel gazete sahipleriyle bir araya gelen Bakan Veysel Eroğlu, 7 Haziran seçimlerine değinerek, “7 Haziran’dan günümüze kadar gelen süreçte vatandaşımız koalisyonun ne denli yanlış olduğunu bizzat müşahede etti” dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’daki basın mensupları ve yerel gazete sahipleriyle yemekte bir araya geldi. Çakmak Marble Otel’de düzenlenen yemeğe basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.



YAPILAN HİZMETLER ANLATILMALI

Verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz” dedi. Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Emin Güzbey’de Bakana Eroğlu’na basın mensupları ile bir araya geldiği için teşekkür etti. Başkan Güzbey, AK Parti hükümetlerinin son 12 yılda yaptığı hizmetleri ile Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı seçim beyannamesinin vatandaşlara anlatılması gerektiğini vurguladı.Afyon internet medyası radyo ve televizyoncular derneği başkanı Ömer Elçi sektörle ilgili sıkıntıları dile getirerek,internet medyası radyo ve televizyonlarında ilan ücreti alması ile ilgili yasanın mecliste olduğunu bu yasanın yeni kurulacak hükümetle biran önce çıkmasını istedi.



DAHA GÜZEL İŞLER YAPMAK İSTİYORUZ

Afyonkarahisar’a daha güzel işler yapmak istediklerini belirten Bakan Veysel Eroğlu, yemeğe katılan basın mensuplarına ve yerel gazete sahiplerine teşekkür etti. Gönülden hizmet etmek için canla başla ve aşkla çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, “Bizim görmediğimiz şeyler olabilir. Sizin tavsiyeleriniz olabilir, onları almak için böyle bir buluşma tertip ettik. 7 Haziran’da İzmir’den aday olmamıza rağmen buradan kopmadık, yatırımlarımızı her zaman takip ettik” dedi.



SİSTEMDEKİ AKSAKLIK ORTAYA ÇIKTI

7 Haziran seçimlerinde milletin büyük bir teveccüh göstererek yüzde 41 oy oranı ile AK Parti’yi birinci parti yaptığını söyleyen Bakan Eroğlu, halkın koalisyonun ne denli yanlı olduğunu müşahede ettiğini vurguladı. Eroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ancak parlamenter sistemdeki aksaklık, dört partinin meclise girmesi sebebiyle partimiz tek başına iktidar olamadı. Biliyorsunuz İtalya’da koalisyonlar yasaklandı. İngiltere’de ise yüzde 56 katılım ile yüzde 35 oy aranı ile iktidar olunabiliyor ama yüzde 41 oy oranı ile iktidar olamadık. İşte parlamenter sistemin yanlışlığı burada vatandaşlar tarafından görüldü. 7 Haziran’dan günümüze kadar gelen süreçte vatandaşımız koalisyonun ne denli yanlış olduğunu bizzat müşahede etti. Genel Başkanımız başta olmak üzere, koalisyon kurmak için bütün siyasi partileri ziyaret etti ana muhalefet partileri öyle şartlar sundular ki sanki biz yüzde 41 almamış gibi, biz azınlıkmışız gibi davrandılar. CHP’nin kabul edilemez talepleri yüzünden hükümet kurulamadı. MHP ise anlaşılmaz bir tavır sergiledi. Hakikaten anlamak mümkün olmadı. Netice olarak Anayasa’nın gereği olarak seçim hükümeti kurularak yeniden seçim süreci başladı.” Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, basın mensuplarının taleplerini aldı. Bakan Eroğlu’nun düzenlediği yemeğe Milletvekili Av. Ali Özkaya, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Milletvekili adayları Hatice Dudu Özkal ve Cengiz Sağlam, AGC ve AGD Başkanları ve yönetimleri, yerel gazete sahipleri, basın mensupları ve basının önde gelen isimleri katıldı.